Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Gépkocsi-elszállítás, de hogyan?

Május 8-án 12.30-kor a Győr, Munkácsy u. 5. előtt parkoló gépkocsimat a közterület-felügyelet elszállította. Az eset előtt pár perccel érkeztem haza a fenti címen lévő lakásomba, melynek még csak a közelében sem volt egyetlen szabad parkolóhely sem. Elgondolkodtató, hogy abban az utcában, ahová a győri polgárok megveszik az éves parkolóbérletüket, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. még az ott lakók részére sem tud parkolási lehetőséget biztosítani. Az EU régebbi tagállamainak zsúfolt belvárosaiban ezt meg tudják oldani. (...) A tilosban álló gépkocsim forgalmi akadályt, illetve veszélyt nem jelentett. Az útkereszteződés kialakítása íves, ezért a forgalom zavarása nélkül lehetne parkolni akár azon a forgalom elől elzárt területen is, ahol a gépkocsim állt, ha valaki nem dönt másként egy tervezőasztal mellett. A tilosban parkolás következményére ráadásul ott nem figyelmeztet tábla. Amikor alig harminc perccel hazaérkezésemet követően az autómmal újra el akartam menni, joggal hihettem azt, hogy ellopták. Szerencsére a rendőrség közölte, hogy csak elszállították.

A város más pontjain van olyan tábla, mely a tilosban parkoló autók elszállítására figyelmeztet, például a Városház tér 3.-nál, az Árpád út Rába Szálló előtti részén. Ennek ellenére – mint arról egy taxiban utazva elszállított autómért magam is meggyőződtem – zavartalanul parkolnak a kocsik a tilosban, noha mindkét helyen ténylegesen forgalmi akadályt jelentenek. Tehát találhattak volna olyan autót is, melyet több okkal lehetett volna elszállíttatni. Emiatt tilosban parkoló autóm elszállítását átgondolatlan túlkapásnak érzem a közterület-felügyelet részéről. A házban lakók egyike jelezte is a felügyelet alkalmazottjának, hogy olyan gépkocsit kívánnak elszállítani, melynek tulajdonosa a házban lakik. Pontosan ezért egyszerqen lehetett volna értesíteni, de ezzel a ténnyel az eljárók nem foglalkoztak. Ugyanakkor a gépkocsi kiváltásakor kiállított jegyzőkönyv szerint, ha az eljárás alatt megszüntetem a tilosban parkolás tényállását, alacsonyabb büntetést kellett volna fizetnem. Itt kívánom megjegyezni, hogy a szállításra, illetve tárolásra felszámított 20.400 forintot kissé sokallom, miután az autót alig egy órát tárolták. Nem a tilosban parkolás szankcio-

nálása ellen tiltakozom, mert amennyiben csak pénzbírságot szabtak volna ki, az nem háborítana fel. De az a tény, hogy a semmiféle veszélyt vagy forgalmi akadályt nem okozó gépkocsimat elszállíttatják, az a hatóság részéről az esemény túlreagálását jelenti, és bennem mint állampolgárban a kiszolgáltatottság érzését kelti.
Nógrádi László, Győr

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rúzsa Magdi kilencedik az eurovíziós dalfesztiválon

A szerb Marija Serifovic a Molitva (Imádság) című dallal nyert az 52. Eurovíziós Dalversenyen. Rúzsa… Tovább olvasom