Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Gerendák tartják össze a tornyiszentmiklósi postaépületet

Gerendák tartják össze a postaépületet Tornyiszentmiklóson, ugyanis statikai okok miatt kívül-belül aládúcolással kellett a falakat megerősíteni.
Az épület a helybeliek szerint akár életveszélyesnek is tekinthető - írta szerdai számában a Zalai Hírlap.

A cikk szerint a Zala megyei, több mint 650 lelkes falu önkormányzata ragaszkodik az állandó szolgáltatóhely működtetéséhez, de a Magyar Posta az épület állapota és nagysága miatt nem tartja gazdaságosnak annak felújítását.

Szerdahelyi Kinga, a Magyar Posta Zrt. szóvivője azt közölte a napilappal: az épület jelenleg statikailag biztonságosnak tekinthető. A megtámasztott, aládúcolt épületben egy évre tervezik az üzemeltetést, ez idő alatt megoldást keresnek a postai szolgáltatás biztosítására. A szóvivő szólt arról is, hogy a község önkormányzata felajánlotta a sportöltöző épületét, ahova átköltözhetnének.

Völgyi Péter független polgármester viszont a lapnak azt nyilatkozta, hogy mégsem adják át térítésmentesen az épületet. Utalt továbbá a vonatkozó jogszabályra, amely szerint a hatszáz és ezer lakos közötti településeken az állandó szolgáltatóhely csak akkor váltható ki mobilpostával, ha arról a posta megállapodást kötött a helyi önkormányzattal.

Olvasóink írták

  • 1. gorgó 2012. március 21. 13:44
    „Mi a francnak mentek Tornyiszetmiklósra? Amikor a Csongrád megyei Nagyér postahivatala is csak gerendák és aládúcolások segítségével áll? Tizenéve.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állami nyelvvizsga nélkül is kiadják a diplomákat

Több tízezer diploma porosodik az egyetemek és főiskolák tanulmányi osztályán, mert a végzett hallgatók nyelvvizsga hiányában nem tudják azt átvenni. Tovább olvasom