Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Gergényi szerint eredményes évet zárt a BRFK

Sikeres, eredményes évet zárt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2006-ban, a bűncselekmények száma csökkent, a felderítési mutató nőtt - mondta Gergényi Péter vezérőrnagy a fővárosi városligetben rendezett budapesti rendőrnapon szombaton.
Az ünnepről egyeztetett Gergényi és Rogán
A Fidesz szerint nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy jelenleg is több tucat rendőr ellen folyik büntetőeljárás a szeptemberi-októberi brutális rendőrtámadások kapcsán.

Nemcsak a rendőrség napját, hanem a BRFK fennállásának 126. évfordulóját is ünnepeljük - monda a budapesti rendőrfőkapitány a városligeti nagyréten tartott rendezvény megnyitóján.

A múlt évi eredményeket ismertetve közölte: 2006-ban is javult a rendőrség hatékonysága, javultak a felderítés- és nyomozáseredményességi mutatók, minden területen csökkent a bűncselekmények száma.

A fővárosi rendőrség sikeres, a meghirdetett látható, reagáló rendőrség megvalósult - mondta Gergényi Péter, aki kinevezésekor ezt a két célt tűzte ki a budapesti állomány elé, létrehozva e mellett a lakótelepi rendőrséget, amely véleménye szerint szintén bizonyította hatékonyságát.

A rendőrfőkapitány azt mondta: a bűncselekmények felderítési mutatóinak összehasonlítása alapján az európai uniós fővárosok közül Budapest az első helyen végzett, az egyik legbiztonságosabb a magyar főváros.

Kontrát Károly fideszes képviselő, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja Gergényi Péter szavaira úgy reagált: amennyiben sikernek tekintjük azt, hogy tavaly ősszel ártatlan, alkotmányos jogaikkal élni kívánó polgárokat vertek meg - vélhetően felsőbb politikai utasításra vagy jóváhagyással - a rendőrök, akkor valóban nagy "sikert" aratott Gergényi Péter.

"A rendőrnap alkalmából Gergényi Péternek mielőbbi nyugdíjazást, a rendőröknek tisztességes vezetőket, a magyar embereknek pedig szigorú, de a demokratikus, jogállami alapelveket, valamint a törvényeket tiszteletben tartó rendőrséget kívánunk" - olvasható a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió forint értékben lopott bicikliket

Közel egymillió forint értékben, csaknem harminc biciklit lopott el az a férfi, akit végre sikerült… Tovább olvasom