Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 6°C Még több cikk.

Golyófogót építenek

Folytatás az 1. oldalról.

Ennek ellenére felkérték az önkormányzat tulajdonában lévő lőtér fenntartóját, tegyenek meg mindent a biztonságos üzemelés érdekében.
A lőteret napjainkban a Soproni EFE Lövészklub üzemelteti, de itt tartja lőgyakorlatát a rendőrség és a határőrség is. A klub tagjai tegnap hozzáláttak egy úgynevezett másodlagos golyófogó építéséhez.
– A lőtér szabályosan, a szükséges engedély birtokában működik – mondta a helyszínen Kucsara György, a lövészklub elnöke. – Amikor edzést tartunk – hetente négyszer –, vagy gyakorlat, esetleg iskolásverseny van, az előírásoknak megfelelően járunk el. A lőpálya biztonságos. A puskás lőtér kettős beton golyófogóval rendelkezik, a fémtárgyakat már korábban kicseréltük, hogy véletlenül se kapjanak gellert a golyók. A pisztolyos lőtérről sem valószínű – de száz százalékig nem állíthatom –, hogy kikerül a lövedék. Elvben ez csak úgy képzelhető el, hogy a golyófogó dombon egy kőre csapódva gellert kap a golyó és átpattan az Apáca-kertbe. Ennek azonban még az elvi lehetőségét is szeretnénk kizárni, ezért hozzáláttunk egy másodlagos golyófogó építéséhez a domb előtt. Az első egy, a lőlapok előtti, de lőmagasságon felüli betonfal, amelyet fával burkoltunk. Amit most építünk, gyakorlatilag egy fagerendákra „felfűzött” autógumi fal lesz, amelyet – a hézagokat is – homokkal töltünk fel. Ezt követően tetővel látjuk el, hogy a golyók lefelé pattanjanak. Úgy gondolom, a fegyverropogás önmagában is félelmet keltő és zavaró lehet, azért csodálkozom, hogy tőlünk néhány tíz méterre, a patak túloldalán építkeznek, úgy, hogy a gátat hosszában félben elbontják.

Sopronban az egyetlen lőtér

A Bajnok utcában található lőteret 1923-ban a cserkészek építették. A második világháború után az MHSZ használta, a rendszerváltást követően pedig az önkormányzaté lett. A Soproni EFE Lövészklub 1991 óta használja. Jó tíz éve tartja itt lőgyakorlatát a rendőrség és a határőrség is. Sopronban ugyanis ez az egyetlen olyan lőtér, amely megfelelő infrastruktúrával rendelkezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mintha a szerelmét kínálná meg vele

Az egyik szegedi belvárosi cukrászda fagylaltspecialistája szerint a nők nagy kísérletezők a… Tovább olvasom