Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Gombaleves Erzsike módra

Hozzávalók 2 személyre: 20 dekagramm gomba, 2 szál fehérrépa, 2 szál sárgarépa, 1 fej hagyma, 15 dkg házikolbász, 0,75 liter húsleves, Vegeta, tejföl ízlés szerint.

A hagymát és a gombát megpirítjuk a lábosban, majd a vékonyra szeletelt zöldséggel puhára pároljuk. Mivel kevés zsiradékkal készítjük a levest, így gyakran kell megkeverni. Mikor minden megpuhult, felöntjük a húslevessel vagy húslével, teszünk bele petrezselyemzöldet és 15 dkg karikákra vágott házikolbászt, majd a levest felforraljuk. A levesbetét lehet csigatészta vagy csipetke, ízlés szerint tejföllel is tálalhatjuk.

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szövetségben a gazdákkal

Szakács Imre, Lukácsi István, és az FKGP megyei vezetője együttműködési megállapodást írt alá. Tovább olvasom