Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Göncz Árpád 90 éves: az MSZP köszönti a volt államfőt

Legmélyebb tiszteletét és megbecsülését kifejezve köszöntötte 90. születésnapja alkalmából az MSZP Göncz Árpádot, aki a szocialisták szerint államfőként a nemzeti egységet képviselte itthon és külföldön egyaránt.
"A Harmadik Magyar Köztársaság első elnökeként olyan rendkívüli személyiséget és nagyszerű embert ünnepelünk ma, akinek nem csupán papírmunka volt Magyarországot képviselni, aki küldetését beteljesítve valóban a nemzeti egységet képviselte itthon és külföldön egyaránt, akinek köszönhetően Magyarország mindannyiunk közös otthona volt" - áll Mesterházy Attila MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint Göncz Árpád elnöksége idején Magyarország fel tudta küzdeni magát a feltörekvő demokráciák sorába, ahol tisztelték a személyiség- és szabadságjogokat, ahol érvényt szereztek a jogállamnak.

"Születésnapja azonban sajnos épp ennek a korszaknak a lezárásával esik egybe. A remény ugyanakkor még él. Ennek éppen ő adja a legszebb példáját, hiszen munkássága és egész élete biztatást jelent mindazoknak, akik hisznek a Negyedik Magyar Köztársaság megteremtésének a lehetőségében" - zárulnak Mesterházy Attila köszöntő sorai.

Pénteken ünnepli kilencvenedik születésnapját Göncz Árpád író, műfordító, aki 1990 és 2000 között volt Magyarország köztársasági elnöke.

Olvasóink írták

  • 1. Queenmargareth 2012. február 10. 18:31
    „én ide írtam egy csomó, kedves, tiszteletreméltó üdvözletet.Hova tűnt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerenáddal köszöntik ma, kilencvenedik születésnapján Göncz Árpádot

Szerenáddal köszöntik 90. születésnapján Göncz Árpádot. Tovább olvasom