Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Göncz Kinga a vízumról

Fontos lenne, hogy az új uniós tagállamok, így Magyarország esetében is előrelépés történjen az amerikai vízummentesség ügyében, ugyanakkor ebben a folyamatban bizonyos mutatókat tekintve Magyarországnak is vannak tennivalói. Ezt a külügyminiszter mondta tegnap. – Azt hallom, amerikai részről is van készség az előrelépésre a vízumkérdésben, hogy belátható időn belül eredmények legyenek – jelentette ki Göncz Kinga a kormányszóvivői tájékoztató vendégeként.

A reform a téma

Az oktatási, az egészségügyi, a közlekedési reform, valamint a nyugdíjreform előkészítéséről, menetrendjéről, ezeknek az államháztartási reformra épüléséről lesz szó a pénteki és szombati balatonőszödi kormányülésen. Ezt a kancellária államtitkára mondta tegnap. A kormány a következő hetekben ismerteti az oktatási reform részleteit, ezt követően valószínűleg a közlekedési reform lesz soron – közölte Gál J. Zoltán. Emlékeztetett arra, hogy rövid távon az államháztartás rendbetételére, az ehhez szükséges bevételnövelő és azonnali markáns kiadáscsökkentő lépések megtételére van szükség.

Szakszervezeti álláspont

A szakszervezetek globálisan nem reformellenesek, ugyanakkor szükség lenne egy olyan humánpolitikai tervre, amely rögzíti, hogy mely területeken hány embert kell foglalkoztatni – közölte Baskiné Lipka Gabriella az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács ülését követően. A Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet elnöke a szerdai egyeztetést úgy minősítette, hogy „nesze semmi, fogd meg jól”. Baskiné Lipka Gabriella szerint most sem a struktúrát, sem a feladatokat nem látni pontosan. (mti)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajok

Győr újvárosi és szigeti kerületeiben egyre többen építkeznek, sok telek még nincs bekerítve.… Tovább olvasom