Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Gondban lehetnek a külképviseletek 2014-ben

Az utóbbi néhány évben jelentősen megnőtt azoknak a száma, akiknek van ugyan magyar lakcímük, de külföldön dolgoznak, és így a szavazatukat is ott adhatják le.
A Magyar Nemzet szerint nem lesznek könnyű helyzetben 2014-ben a külképviseletek a 2014-es parlamenti választásokkor, hiszen magyarok százezrei élhetnek majd szavazati jogukkal külföldön.

A napilap hétfői számában megjelent cikk ismerteti, hogy az utóbbi néhány évben jelentősen megnőtt azoknak a száma, akiknek van ugyan magyar lakcímük, de külföldön dolgoznak, és így - ha kérik - a szavazatukat is ott adhatják le. Becslések szerint magyarok százezrei vállalnak munkát a világ más országaiban, csak Londonban és környékén például százezer ember dolgozhat. A közkedvelt célpontok közé tartozik Németország és Ausztria is, miután 2011. május elsején a két ország megnyitotta Magyarország előtt is munkaerőpiacát. Így főként ezeken a helyeken előfordulhat, hogy a külképviseleteken meg kell oldani, hogy nagyon sok ember adhassa le voksát a választás napján - írja a lap.

A Magyar Nemzet emlékeztet, hogy a 2010-es országgyűlési választásokon Angliában egyetlen londoni helyen lehetett csak szavazni. De Németországban csak kettő, egy berlini, és egy müncheni képviseleten tudták leadni voksukat. Ausztriában szintén egy helyen, Bécsben lehetett szavazniuk az éppen ott tartózkodó magyaroknak.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2013. január 07. 09:05
    „Oszt kit érdekel Zsótika majd megoldja.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalagkorlátnak ütközött egy nyerolajat szállító tartálykocsi az M6-oson

A baleset miatt az M6-os autópályán a 24. kilométernél teljes útzár van. Tovább olvasom