Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Gondnokság alá helyezték Tollert

Jogerőre emelkedett a Szigetvári Bíróság első fokon hozott ítélete, amely alapján cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezték Toller Lászlót.
A politikus 2006-ban szenvedett olyan súlyos fejsérüléseket egy balesetben, hogy azóta is úgynevezett éberkómában van, ami miatt nem tudja mindennapi ügyeit önmaga intézni. mandátumát is. Toller László képviselői helyének betöltésére időközi országgyűlési választást kell kiírni.

A felperes Szekszárdi Gyámhivatal már a január 21-i ítélet után jelezte, hogy elfogadja a bíróság döntését.

Toller László képviselőjének 15 napja volt, hogy eldöntse, fellebbez-e. A határidő szerdán éjfélkor járt le. Rodek Margit elmondta: nem nyújtott be fellebbezést, ezért az ítélet jogerőre emelkedett. Az ügygondnok hozzátette: a szakvélemények és a bíróság indoklása meggyőző volt. Ha azonban Toller László állapotában változás állna be, akkor az ügyet felül lehet vizsgálni. A jogszabály szerint 5 év múlva mindenképpen meg kell vizsgálni, hogy fennáll-e a cselekvőképtelenség.

A jogerős döntéssel Toller László elveszítette a választójogát, illetve parlamenti mandátumát is. Toller László képviselői helyének betöltésére időközi országgyűlési választást kell kiírni. Erre 4 hónapja van az Országos Választási Bizottságnak. Az eljárás egy névtelen beadvány alapján indult.

Toller László 2006. június 19-én szenvedett autóbalesetet, amikor hivatali sofőrjével Budapestről Pécs felé tartottak. A 61-es úton, Dombóvár közelében egy szabálytalanul előző autóval való ütközést akarták elkerülni. A manőver miatt a politikust szállító autó felborult, Toller és a sofőrje életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett. A sofőr két héttel később meghalt, Toller László azóta is úgynevezett éber kómában van.

Olvasóink írták

  • 1. Mathiasking 2009. február 12. 10:26
    „Egy a sok közül! Horn Gyuszival mi a helyzet? Ő is cselekvő képtelen! Kapja a képviselői tiszteletdíjat továbbra is a Parlamentben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöldkártya a panelekre

Csak zöldkártyával indulhatnak a lakóközösségek az idei - a tervek szerint szeptember végéig… Tovább olvasom