Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Gördeszkapálya épült Csornán

A csornai deszkás fiatalok kétévnyi utánajárást követően nyár elején végre birtokba vehették Széchenyi téri gyakorlópályájukat, mely önkormányzati segítséggel és a betonelemeket gyártó cég támogatásával valósult meg.
A csornai gördeszkás, BMX-es és görkoris fiatalok – elsősorban fiúk – elmondták, nagyon örültek, hogy sok-sok utánajárás révén végre megvalósulhatott az álmuk. Igazi gyakorlóhelyük lett. Korábban ott gyakoroltak, ahol éppen módjuk volt rá, és valamelyest megfelelőnek bizonyult a terep. A fiúk megjegyezték, nemegyszer előfordult, hogy a város bizonyos ré-

szeiről el is kergették őket. Később lehetőségük nyílt arra, hogy a Kossuth Lajos Szakiskola udvarán gyakoroljanak, amiért máig is nagyon hálásak, ám a terület nem bizonyult elegendőnek az egyre bonyolultabb trükköket elsajátító srácok számára. Végül önkormányzati segítséggel és a betonelemeket gyártó jánossomorjai cég támogatásával a Széchenyi téren elkészülhetett a közel félmillió forintos skateboardpálya, melynek felszereltségét a srácok tovább gyarapították saját kezűleg gyártott mobil elemekkel.
A naponta kijáró törzscsapat mintegy húsztagú. Pk akár napi 4-5 órát is eltöltenek a pályán a különféle trükkök elsajátításával. A gyakorlók többsége középiskolás, de fiatalabb deszkásokat is láthatnak azok, akik néhány percre megállnak a templom melletti térnél. S bizony, a látványos, néha már hajmeresztő trükköket bemutató fiúkra sokan kíváncsiak.
A gyakorlás mellett a fiatalok figyelemmel kísérik a hazai és nemzetközi versenyeket is, és ha tehetik, el is indulnak rajtuk. Legutóbb Mosonmagyaróváron, a második országos gördeszkaversenyen Tudós Róbertnek a negyedik helyet sikerült megszereznie. A megmérettetések mellett állandó szereplői különböző városi rendezvényeknek s falunapoknak is.
S hogy mit a szólnak a szülők gyermekeik hobbijához? A fiatalok elmondása szerint némileg megnyugtatja őket a tudat, hogy kifejezetten e célra kialakított helyen gyakorolnak, de azért továbbra is aggódnak értük. Mint kiderült, nem is alaptalanul. A kisebb-nagyobb sérülések elkerülhetetlenek az efféle extrém sportokat űzők körében, és mint mondják, a deszka is drága és sajnos könnyen törik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kizárták a ferencvárost, a vác indulhat az nb i-ben

Tovább olvasom