Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Gránáttal zárta le a tömegverekedést

Életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki a Debreceni Ítélőtábla csütörtöki jogerős ítéletével arra a férfira, aki 2005-ben két család egymás elleni tömegverekedését egy kézigránát tömegbe hajításával zárta le Törökszentmiklóson.
Az eset során egy ember meghalt - közölte Koszta János, az intézmény sajtótitkára az ítélethirdetést követően az MTI-vel.

Az ügyben első fokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság ítélete az ügy tíz vádlottjából négy esetében jogerős volt, így a Debreceni Ítélőtáblán csütörtökön hatan álltak a másodfokon eljáró bíróság elé.

2005 nyarán két rivális törökszentmiklósi család mintegy húsz-húsz tagja egymás szóbeli és tettleges inzultálása után esett egymásnak a településen. A tömegverekedés brutalitására jellemző, hogy abban többek között szamurájkarddal, botokkal, vasrudakkal, kövekkel, asztallábakkal, szerszámokkal, csúzlival, különböző lőfegyverekkel és kézigránáttal vettek részt az érintettek.

Az elsőrendű vádlott, R. Antal családjának több tagja is a tömegbe lőtt gázpisztollyal és éles fegyverrel is, majd R. Antal egy kézigránátot dobott a vele szemben állók közé. A robbanásban egy ember meghalt, további tizennégyen életveszélyes, illetve maradandó károsodással és fogyatékkal járó sérüléseket szenvedtek. R. Antal ezt követően megpróbálta elrejteni a bizonyítékul szolgáló tárgyakat - egy kézigránátot, több maroklőfegyvert, három hangtompítót, továbbá töltényeket és elsütött töltényhüvelyeket -, amelyek 2006-ban egy kútból kerültek elő.

A büntetés kiszabása során a bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy R. Antal büntetőeljárás hatálya alatt követte el a bűncselekményt, illetve, hogy személy elleni erőszakos és garázda jellegű cselekményekért miatt korábban már elítélték, továbbá azt, hogy különösen veszélyes eszközzel, kézigránáttal követte el cselekményét, valamint a tette Törökszentmiklós köznyugalmát súlyosan megzavarta.

A férfit életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság, legközelebb 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadságra. A további öt vádlott közül négyen 1 év 4 hónap és 3 év 6 hónap közötti fegyházbüntetést kaptak, az ötödiket 1 év és 2 hónap felfüggesztett fegyházbüntetésre ítélték.

Olvasóink írták

  • 2. papsajt 2010. január 14. 21:36
    „Ráffáel Tóni bekeményített. Kár hogy nem volt több nála”
  • 1. dodó 2010. január 14. 20:23
    „Hágyománőrzís vót kíremszípen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borúlátóan várják a magyarok a jövőt

A túlnyomó többség úgy véli, hogy általában véve is rossz irányba mennek az ország dolgai, bár észrevehető némi javuló tendencia. Tovább olvasom