Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Gránit sírkövet, esküvői ruhát is lefoglalt a NAV

Az idén is számos eljárást indított az adóhatóság a köztartozások beszedésére.
Az idén is számos eljárást indított az adóhatóság a köztartozások beszedésére, így pénzt vont el, vagyontárgyakat foglalt le - köztük sírkövet és esküvői ruhát - vagy ingatlanokat árverezett el - számol be róla a Magyar Nemzet.

A lap csütörtöki cikkében ismerteti: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) emberei az idén szeptember végéig az elmaradt közterhek behajtása érdekében nagyjából 240 ezer esetben kerestek meg magánszemélyeket, a kiegyenlítetlen tételek meghaladták a 100 milliárd forintot. A vállalkozóktól a NAV összesen 788 milliárd forint közterhet igyekezett beszedni a mintegy 400 ezer eljárás során.

A kilenc hónap alatt ez egyes eljárásokban 1,1 millió különféle intézkedést rendeltek el. Az inkasszók száma megközelítette a 800 ezret. A NAV 107 ezer alkalommal munkabérletiltáshoz folyamodott, ám tíz esetből négyben nem volt az érintett személynek olyan legális jövedelme, amelynek egy részét az államkasszába irányíthatták volna.

A hatóság számos alkalommal az adósok ingóságainak lefoglalását is elrendelte, így került például a hivatalhoz gránit síremlék, esküvői ruha, zenegép, kovácsoltvas kapu vagy éppen nagy mennyiségű napszemüveg. Nagyjából 20 ezer esetben különféle ingatlanokat is lefoglaltak.

A hatóságoknak várhatóan a jövőben is munkát ad majd a hátralékok beszedése. Szeptember végén ugyanis 1 171 000 magánszemély tartozott kisebb-nagyobb összeggel az államnak, a működő társaságok közül pedig 350 ezernek volt elmaradása. Az érintett polgárok összesen 178 milliárd forint befizetését mulasztották el, a vállalkozói szféra tagjaitól pedig együttesen 321 milliárd forintot várt a múlt hónap végén - ismerteti az újság.

Olvasóink írták

  • 1. _csutak_ 2013. október 31. 09:17
    „Remélem a síremléket elrabló sírjára mér feltették a rabolt dolgot?
    Még jó, hogy a használt WC papírt nem foglalják le!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Neten is regisztrálhatnak a határon túl élő kettős állampolgárságú magyarok

A határon túli magyarok postai regisztrációja augusztus 1-jével indult el. Tovább olvasom