Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Grieg-kiállítás nyílt a Liszt-fesztiválon

Sopron - A soproni Liszt-fesztivál keretében „Liszt és Grieg” címmel kiállítás nyílt a BW Pannonia M. Hotelben a norvég zeneszerző halálának századik évfordulója alkalmából.
– Liszt Ferenc mentora volt a nála évtizedekkel fiatalabb norvég zeneszerzőnek, Griegnek, pályatársi kapcsolatuk dokumentumai egymás tiszteletéről és nagyrabecsüléséről tanúskodnak – hangsúlyozta Sopronban dr. Patrick Dinslage, a Berlini Művészeti Egyetem Grieg-kutatóközpontjának vezetője és Eckhardt Mária, a pesti Liszt-emlékmúzeum igazgatója a tárlat megnyitóján. A kiállításon, majd ezt követően Geir Botnen norvég zongoraművész Grieg-estjén részt vett Sölve Steinhovden, a Norvég Királyság budapesti nagykövetségének főtanácsosa is.

– Liszt- és Grieg-rajongó vagyok. Véleményem szerint e komponisták zenetörténetben betöltött szerepük által mai életünket ugyanúgy befolyásolják, miképpen tették azt a múltban – mondta érdeklődésünkre a norvég diplomata. – Norvégia és Magyarország között a kulturális és gazdasági kapcsolatok megalapozottak, élőek és újabb perspektívák is nyílnak. A folyamatot jól példázza, hogy bármikor utaztam a két főváros között, a repülőgépek rendre tele voltak utasokkal. Magyarországon három éve teljesítek szolgálatot, kedvező tapasztalataim és élményeim alapján – szolgálati időm leteltével – lelkesen viszem jó hírüket Norvégiába – zárta Sölve Steinhovden követségi főtanácsos.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad a mozdonyvezetők hétfőre tervezett sztrájkja

Nem sztrájkolnak hétfő reggel a mozdonyvezetők. Megállapodott a szaktárca és a Mozdonyvezetők… Tovább olvasom