Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Grillcsirkést bíztak meg szociológiai kutatással

A nemzetvédelmi egyetem kancellárja saját nevén egy folyóiratban még publikálta is annak a tanulmánynak az összefoglalóját, amelyet egy fiktív pályázat alapján egy pesterzsébeti piacon grillcsirkét árusító vállalkozó nyert el, de valójában az egyetem munkatársa készített el - értesült hétfőn az MTI Hírcentrum.
Az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsora vasárnap számolt be arról, hogy a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) gazdasági átvilágításakor kiderült: 2010 februárjában névlegesen a pesterzsébeti piacon grillcsirkét árusító vállalkozó végzett szociológiai kutatást a honvédségnél a ZMNE számára, amelyért nyolcmillió forintot fizettek ki.

Az m1 hétfő esti Híradójában azt mondták: mostanra kiderült, hogy nem csak a közbeszerzési felhívást, hanem a kiválasztott három cég nevében a pályázatokat is az egyetemen készítették a nyolcmillió forintos szociológiai kutatásra. Mint kifejtették: az egykori Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) volt kancellárja előre meghatározta, hogy melyik cégnek kell elnyernie a megbízást a szociológiai felmérésre, de a munkát valójában az egyetem egyik munkatársa készítette, munkaidőben.

Ráadásul az elkészült tanulmány összefoglalóját az egyetem kancellárja saját nevén még publikálta is a Nemzet és Biztonság című folyóiratban. Az ügyészség szerint a fiktív pályázat alapján kifizetett nyolcmillió forintot a vállalkozó visszajuttatta az egyetem vezetőjének - tették hozzá.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezetébe azóta beolvadt intézmény volt kancellárja és további öt ember ellen a Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetés miatt emelt vádat. Az üggyel kapcsolatban a Honvédelmi Minisztérium közölte, a honvédség intézményeinél végzett átvilágítás eredményeképpen jelenleg 45 ügyben folyik büntetőeljárás - hangzott el a Híradóban.

A Honvédelmi Minisztérium szerint a tárcánál és a Honvédségnél elkövetett korrupciós bűncselekmények miatt 2005 és 2010 között több mint 1,7 milliárd forint kár érte az országot.

Balogh Zoltán, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője vasárnap azt nyilatkozta a Krónikának, hogy a főügyészség Budapesti Regionális Osztálya korábban egy fővel szemben jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette, további öt fővel szemben jelentős értékre, bűnsegédként elkövetett sikkasztás bűntette, valamint egy fővel szemben jelentős értékre elkövetett hanyag kezelés vétsége miatt vádiratot nyújtott be a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsához.

A vádlottak között van a ZMNE volt rektora, Szabó János is, aki egy másik ügyben már jogerős büntetését tölti. Ellene most az egyetem lőterének bérleti szerződése miatt folyik büntetőeljárás.

Olvasóink írták

 • 12. varadipal 2012. február 29. 06:12
  „A falusi kakas morfofondírozik a pesti utcán a kirakatban forgó grillcsirke sütő előtt:
  _Ezek a piperkőc csajok itt lógnak egész nap a szoláriumban, nekem meg otthon a kecske maradt."”
 • 11. bélabá 2012. február 28. 22:05
  „Mi ebben a hír? Szerintem ez most is így megy csak nem grillcsirkés néven hanem mondjuk chiken manager ltd néven. Egyébként ha megnéznénk mennyi céget alapítottak a nagy fülkeforradalom után és azok a cégek most milyen állami megrendeléseket kapnak akkor bizony érdekes számokat látnánk szerintem.”
 • 10. USB 2012. február 28. 12:19
  „klj-54
  ,,Én párszor leírtam már, hogy NINCS olyan párt, mely érdemben baloldali értékeket!"
  A mondatot nem értem?
  Nem ez a lényeg, inkább a kórus kifinomult érzéke a zenei műhöz.Hallgasd csak:....”
 • 9. jq 2012. február 28. 11:59
  „Rossz helyen sütögeted a csirkéidet :)”
 • 8. nanemaaa 2012. február 28. 11:34
  „Ha valakit érdekel és van számomra pár fölös milliója, akkor én is tudok grillcsirkét sütni.
  És van az a pénz is amiért korpásodna a hajam.
  (Hogy miért pont mindig engem hagynak ki ezekből?)”
 • 7. klj-54 2012. február 28. 09:58
  „@6. USB
  Nem picit vagy eltévedve:)
  Én párszor leírtam már, hogy NINCS olyan párt, mely érdemben baloldali értékeket!
  Tehát nekem kár propagálnod a szocikat.”
 • 6. USB 2012. február 28. 09:28
  „kjl-54 http://www.youtube.com/watch?v=3u_Ujht6U4I”
 • 5. Emberségetavilágnak 2012. február 28. 07:01
  „1996 óta az ilyen ügyeket én tocsikolásnak nevezem. Össznemzeti műfaj, a monetáris prostitúció stricijeit a gengszterváltás termelte ki. Időnként elkapnak egyet-egyet, épp úgy, mint Hollandiában, Svájcban, Ausztriában, a Balaton mellett, vagy az ötösön, de a lényeg marad, csak a fejek cserélődnek. 10, 20, 30 százalékosok, (hallottam már nagyobb számról is), kapirgálják össze a milliárdjaikat az ügyeletes tyúkanyó védőszárnyai alatt. Piedesztálon állva. Példaképként. Vigyorogva, gőgösen, arrogánsan. Szemen köpve az egész nemzetet.”
 • 4. Lacimaci 2012. február 28. 04:26
  „Remelem van ra mod es meg is teszik hogy a penzt viszaszerezzek az allam javara vagy a kart megteritsek, mert azzal hogy lecsukjak meg raadasul ingyen etetik is ezeket a gatlastalan parazitakat!”
 • 3. bánki 2012. február 28. 03:06
  „Magyarországon az egy négyzetkilométerre eső szociológusok száma többszö9röse a hasonló fejlettségű országokénak.
  lásd. : http://data.afsz.hu/data/mediatar/pdf/ujak/szociologus.pdf

  Mellesleg egy ,,kocsmáros", boltos, ápolónő, tanár, közterület felügyelő, épip. művezető - jobb szociológus mint a ,,tv-ben" a ,,tuti " megmondó képzett egyedek! ( a felsoroltak járnak ,,zemberek" közé)”
 • 2. markusj77 2012. február 28. 00:16
  „Elsőre azt hittem, magát a grillcsirkét bízták meg a kutatással...”
 • 1. klj-54 2012. február 27. 23:20
  „Szóval a kormány megint eljátssza azt amikor is Orbánt és Kövért no meg a fideszes hajjakendeket megfigyelte a gaz szoci kormány:)
  Nevetséges, hazug és pitiáner állítás amely szokás szerint megbukik ahogy Budai összes állítása és a többi fideszes hazugság!
  Persze az oka is nyalávnvaló:
  Ne azzal foglalkozzunk, hogy a magyar anyaföldet a fidesz elkótyavetyéli a baráti kőrének!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem is volt a hó foglya a svéd autós?

Nem is volt a hó foglya az a férfi, aki több mint két hónapon át élt étel nélkül autójában… Tovább olvasom