Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Guardian-cikk Orbán és a Fidesz politikájáról

Orbán Viktor olyan párttá alakította át a Fideszt, amelyet a bevándorlásellenesség, a tekintélyelvűség és a populizmus kombinációja vezérel - áll a brit napilap által közölt írásban.
Orbán Viktor és a Fidesz politikájáról közölt elemzést a The Guardian című baloldali brit napilap pénteken.

A szerző, Cas Mudde - az amerikai Georgia állam egyetemének nemzetközi kapcsolatokat oktató professzora, a politikai radikalizmus kutatója - szerint a nemzetközi média a radikális jobboldalra összpontosít, miközben kevés vagy egyáltalán semmilyen figyelmet nem szentel a magyar miniszterelnök és a Fidesz egyre radikálisabb jobboldali retorikájának.

Orbán Viktor - akár valós ideológiai ihlettől hajtva, akár a Jobbik kihívásának visszaverését célzó opportunista stratégiát alkalmazva - olyan párttá alakította át a Fideszt, amelyet a bevándorlásellenesség, a tekintélyelvűség és a populizmus kombinációja vezérel, márpedig ezek a radikális jobboldali ideológia ismertetőjegyei - áll a The Guardian által közölt írásban.

A nacionalizmus önkényuralmi hajlammal vegyül, és Orbán Viktor a Charlie Hebdo párizsi szerkesztősége elleni terrortámadás után, vagy talán már korábban, az idegengyűlölet erőteljes dózisát is hozzáadta ehhez a mérgező elegyhez - áll a brit lap által közölt írásban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: tisztázzák Kiss Szilárd ügyét!

Mirkóczki Ádám szerint a volt mezőgazdasági attasénak az orosz alvilággal is komoly kapcsolatai… Tovább olvasom