Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Guinness-rekord-kísérletnek szánták az akciót

Soproni egyetemisták nyolctagú csoportja negyvenoldalnyi irodalmat olvasott fel tegnap a sörről. A résztvevők akciójukat Guinness-rekord-kísérletnek is szánták.
A soproni elsőéves egyetemisták tegnap az Ady Endre úti úgynevezett régi kollégium aulájában sötétedéskor kezdtek a maratoni – a sörről szóló negyvenoldalas – felolvasóesthez. Ezt követően a Tűztoronynál, az autóbusz-állomás és a vasútállomás környékén, valamint a Széchenyi téren a nagy nyilvánosság előtt is – az elejétől a végéig – ismertették a folyékony kenyérre vonatkozó információáradatot. Emellett aláírásokat is gyűjtöttek a „Sörbarátok listájára”, amely lajstrom szép emlék lesz a „Sörgyűrők tanszéke” tagjainak.
Mivel az egyetemisták úgy tudják, hogy a sörről ilyen kimerítő felolvasás még sehol nem zajlott le, a soproni sörös estét Guinness-rekord-kísérletként tartják számon a résztvevők. Valódi rekord azért nem lehet belőle, mert a kísérletet egy hónappal korábban be kellett volna jelenteni. Ezt pedig elmulasztották a sörbarátok.
– A Nyugat-Magyarországi Egyetem hagyományai közé tartozik az elsőévesek (balekok) felsőévesek (firmák) általi „megkeresztelése”, azaz egyetemi polgárrá fogadása – mondta az egyik főszervező, Mészáros Diána elsőéves erdőmérnök-hallgató. – A „Sörgyűrők tanszéke” balekjai vagyunk, s a firmáink találták ki a feladatot, hogy mi nyolcan – négy fiú és négy lány – maratoni felolvasást tartsunk a sörről. Úgy gondoljuk, Sopronban, ahol a sörgyártás több mint egy évszázadra tekint vissza, ezt a kihívást csak komolyan szabad venni: különböző forrásokból negyvenoldalnyi irodalmat sikerült összeállítani ebben a témában. Nemcsak a folyékony kenyérként ismert ital ókorig nyúló történetéről, összete-

vőiről, hatásairól szólunk, hanem a sörrel kapcsolatos érdekességek és a megmagyarázott söripari szakszavak is helyet kaptak az összefoglalóban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hirtelen csecsemőhalál – agykárosodás miatt

A hirtelen bölcsőhalál veleszületett agyi károsodás következménye lehet – utalt amerikai… Tovább olvasom