Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Gulyás: egyszerre is lehessen alkalmazni pénzbírságot és kizárást a Házban!

Együttesen is lehetne alkalmazni a pénzbírságkiszabást és a kizárást a házszabályt megsértő országgyűlési képviselőkkel szemben, ha a parlament elfogadja a fideszes Gulyás Gergely erről szóló, zárószavazás előtti módosító indítványát.
A kormánypárti képviselőnek az országgyűlési törvény módosításához benyújtott szombati javaslata szerint a házszabályi rendelkezéseket sértő képviselővel szemben a pénzbírságot és az ülésnap hátralevő részéről való kizárást mint szankciókat akár együttesen, akár külön-külön is alkalmazhatná az Országgyűlés. Ezt úgy oldaná meg a politikus, hogy nem a vagy, hanem az illetve kifejezést használná a törvényben.

A házbizottság november 29-i ülése után hangzott el, hogy az országgyűlési törvény módosítását kezdeményezi a Fidesz annak érdekében, hogy a jobbikos Gyöngyösi Márton parlamenti felszólalásához hasonló esetekben utólag is lehessen pénzbírságot kiszabni a képviselőkre.

Gyöngyösi Márton az Országgyűlés plenáris ülésén annak felmérését szorgalmazta, hogy hány olyan zsidó származású ember van az Országgyűlésben és a kormányban, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos bántalmazást követően meghalt egy férfi Hajdúböszörményben

Súlyosan bántalmazta édesanyja élettársát egy 31 éves férfi szombatra virradó éjjel. Tovább olvasom