Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Gusztos: nem lesz előrehozott választás

A politikus azt hangsúlyozta, hogy most egy új helyzet van és egy válságkezelő kormánynak, megfelelő programmal lehetőséget kell adni. Június 7-én lesz az EP-választás.
Biztosan nem lesz előrehozott választás június 7-én, az EP-választásokkal egy időben - mondta a köztévé Nap-Kelte című műsorában csütörtök reggel Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese. A politikus azt hangsúlyozta, hogy most egy új helyzet van és egy válságkezelő kormánynak, megfelelő programmal lehetőséget kell adni. Az MSZP-nek és az SZDSZ-nek pedig az a feladata, hogy egy írásos garanciarendszer megalkotásával a parlamentben támogassa az új miniszterelnököt.

Gusztos Péter arról is beszélt, hogy korlátozott az időszak, míg esélyt tudnak adni az új kormányfőmegtalálására. Ennek korábban az MSZP szabott határidőt: április 6-át nevezték meg a konstruktív bizalmatlansági indítvány benyújtására. Hogyha addig nem sikerül, akkor nincs más tisztességes megoldás, mint megszavazni az országgyűlés feloszlatását - tette hozzá.

A politikus szerint sikerült egy olyan jelöltet találni, akit az MSZP és az SZDSZ is támogatni tud Surányi György személyében. Gusztos Péter szerint Surányi György az egyike azoknak az embereknek, akiknek van olyan mély ismerete és tapasztalata, hogy rövid idő alatt is előálljon elképzeléseivel. Azzal kapcsolatban, hogy ismeri-e Surányi György programját, a liberális politikus azt mondta, hogy a munkássága alapján mindenki el tudja dönteni, hogy alkalmas-e arra, hogy válságkezelő kormányt vezessen.

Hogyha pedig Surányi György nem vállalja a felkérést, új helyzet van - fogalmazott Gusztos Péter. Szerinte azonban most annak van itt az ideje, hogy megvárják a válaszát.

Június 7-én lesz az EP-választás

Sólyom László köztársasági elnök 2009. június 7-ére, vasárnapra tűzte ki az Európai Parlament tagjainak választását - olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtöki közleményében. A választásokat az Európai Unió által meghatározott időtartamon belüli napra kell kitűzni.

Olvasóink írták

 • 5. Power 2009. március 26. 21:08
  „Többet várok el egy érettségizett képviselőtől! Amit Gusztos Péter művelt és művel az nulla a köbön! Az ilyen képviselőket azonnal vissza kellene hívni az országgyűlésből. Néhány meleg megdobálását összetéveszti a nemzetet érintő kérdésekkel.”
 • 4. theseus 2009. március 26. 16:09
  „"A politikus szerint sikerült egy olyan jelöltet találni, akit az MSZP és az SZDSZ is támogatni tud Surányi György személyében."

  Csak éppen Surányi nem vállalja. Nagyon úgy néz ki, hogy még egy évig marad a mostan min. elnök. Ez is biztos egy volt a sokk trükkje közül. Felajánlotta a lemondását, de a végén még bizalmatlansági szavazás se lesz.”
 • 3. comet 2009. március 26. 12:40
  „meg egyáltalán hogy hogy nem az MSZP jelenti ezt be?
  Már a látszatára sem adnak hogy ők irányítanak?
  Egy 1%-os törpe párt böfögi el hogy hogyan tovább?
  Mi van ebben az országban?”
 • 2. comet 2009. március 26. 12:30
  „a köztársasági elnök úr és ellenzék látja egyáltalán hogy mit művel ez a senkiházi banda?
  Látják azt hogy hogyan akadályozzák a demokratikus útját, és egyáltalán a lehetőségét a változásnak?
  Még a kormányfőröl sincs fogalmuk, nem hogy arról hogy mit kéne csinálni.
  Milyen írásos garancia megalkotásáról hablatyol itt gustustalanul ez a noname fullajtár?
  Az országnak új kormány kell meg program, meg hogy a nemzetpusztítók eltünjenek már a színről.”
 • 1. cselac 2009. március 26. 12:02
  „Megint sikerült segget csinálni a szájukból...mintha Gabriella azt mondta volna, ha csütörtökig nem lesz konszenzus, jöjjön a feloszlatás és az előrehozott választás. Gratulálok. Időhúzás, kabaré az egész. Zavarja már el valaki ezeket a majmokat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vértes András arra számít, hogy Surányi György igent mond

Úgy véli, az előrehozott választás is egy lehetőség, ám a gazdaság szempontjából minél gyorsabb… Tovább olvasom