Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Gusztos Péter nem indul az SZDSZ elnöki székéért

Azt mondta, hogy olyan elnökre van szüksége a pártnak, aki nem volt részese az elmúlt időszak meghatározó döntéseinek és kellő belső támogatottsága van.
Gusztos Péter, az SZDSZ leköszönő frakcióvezető-helyettese nem indul az SZDSZ elnökválasztásán. A liberális képviselő, akit hivatalosan a posztra ugyan nem jelöltek, de esetleges indulóként mégis felmerült, hétfőn a Független Hírügynökségnek - nevek említése nélkül - azt mondta, hogy olyan elnökre van szüksége a pártnak, aki nem volt részese az elmúlt időszak meghatározó döntéseinek és kellő belső támogatottsága van.

A politikus szerint az elnökválasztás után a frakcióvezetésben is tisztújításra van szükség. Az új elnöknek erős felhatalmazást és lehetőséget kell adni arra, hogy maga jelöljön új frakcióvezetést. Gusztos Péter szerint a párt leendő elnökének vétójogot kell kapnia a képviselőjelölt-állításban is.

Az SZDSZ Országos Tanácsának szombati ülésén jelentette be Gusztos Péter, hogy a július 4-i tisztújítás napján lemond frakcióvezető-helyettesi posztjáról. Ezen az ülésen jelentette be Fodor Gábor pártelnök, hogy azonnali hatállyal távozik a párt éléről. Az SZDSZ tisztújító küldöttgyűlése július 4-én lesz, ahol új elnököt és új ügyvivői testületet is választanak.

Olvasóink írták

 • 7. csutka 2009. június 15. 21:38
  „Van még SZDSZ?”
 • 6. garbon 2009. június 15. 19:13
  „Buzik előre.”
 • 5. dodó 2009. június 15. 17:24
  „Talán a Kmesset megfelelő lesz neki képességei érvényesítésére. Úgy hallottam, az állampolgársága már meg van hozzá.”
 • 4. Örvájn 2009. június 15. 17:16
  „Kíváncsi leszek, ki kerül, ki győztesen az újabb pártelnöki aspiránsok közül, -bár jelölt se nagyon akad-. Mindenestre Kóka úr vigyorgó (mondhatni örömittas) elemzése a választási eredményt követően, sokat sejtett a párt belső viszonyairól. Tudniillik -mondja ő szinte kívülállóként- hatalmas pofon ez a pártnak (mármint a választók lesújtó véleménye). No de ők már csak ilyenek, tudják, merik és teszik.”
 • 3. Pengemester 2009. június 15. 16:43
  „Nem agresszív,hanem egyszerűen t.a.p.l.ó.”
 • 2. flexsnake 2009. június 15. 15:34
  „Kár. Gusztus pedig jó lett volna. Elég agresszív tud lenni, arra van most szükség a harmadik oldalon.”
 • 1. Tornádó 2009. június 15. 15:09
  „Mit keres még ez az ember az Országgyűlésben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júliustól jöhet a 300 forintos benzin

Tovább olvasom