Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Gusztos Péter szerint nem készül koalícióra az SZDSZ

Az SZDSZ kívülről támogatna "egy szakértői típusú válságkezelő kormányt", a liberálisok nem készülnek koalícióra, így sem államtitkárokat, sem minisztereket nem delegálnak az új kormányba - ezt mondta Gusztos Péter szabad demokrata ügyvivő, amikor távozott pártja parlamenti frakciójának hétfői üléséről.
A politikus egyike volt azoknak, akik az SZDSZ-en belül nem támogatták Bajnai Gordon miniszterelnöki jelölését. Gusztos Péter hétfőn megerősítette, hogy nem változott az álláspontja, de a többség döntését tudomásul vette.

A Szabad Demokraták Szövetségének elnöke vasárnap éjszaka jelentette be, hogy támogatják Bajnai Gordon jelölését a kormányfői posztra. Fodor Gábor szerint a jelölt támogatásánál figyelembe vették, hogy programja alapvetően a Reformszövetség javaslatait tartalmazza, és a liberálisok elsősorban külső szakértők bevonását várják az új kormányba.

Az SZDSZ-frakció hétfői ülésén a plenáris ülés napirendjén szereplő kérdéseket vitatták meg a képviselők, az új kormányfővel kapcsolatos ügyekről vasárnap tárgyaltak, azokról hétfő délelőtt nem hoztak újabb döntést Gusztos Péter szerint. A képviselő hétfőn sem akarta elárulni, pontosan miért nem ért egyet Bajnai Gordon jelölésével. Mint mondta: zárt körben mondta el véleményét, és ezen nem akar változtatni.

Gusztos Péter kérdésre válaszolva azt mondta, hogy nem lesz koalíciós kormány az SZDSZ részvételével, kívülről kívánják támogatni az újat. A szabad demokraták egyetértenek azzal, hogy a legfontosabb tárcák vezetését kell majd kívülről érkező szakemberekre bízni - tette hozzá. Sajtóhírek szerint ilyen tárca például a pénzügy- vagy a gazdasági minisztérium.

Úgy tudni, a liberális politikusok közül Béki Gabriella és Gulyás József sem értett egyet Bajnai Gordon miniszterelnöki jelölésével. Béki Gabriella a hétfői frakcióülés előtt és után is azt mondta, hogy mérlegeli még álláspontját. Gulyás József pedig annyit közölt, hogy nem változtatta meg véleményét.

Olvasóink írták

 • 10. gardista33 2009. június 29. 12:50
  „sok hibával irok)) hejesen:behallkultál gusztostalan.na))”
 • 9. gardista33 2009. június 29. 12:49
  „kormánytag)”
 • 8. gardista33 2009. június 29. 12:49
  „tegnap az echo tvben mondta valaki,most már 50 ! koránytag ellen van köztörvényes eljárás! rotator,te miért pártolod a bünözöket?”
 • 7. gardista33 2009. június 29. 12:47
  „dodo,mennek át az lmp-be.”
 • 6. gardista33 2009. június 29. 12:47
  „behallqulták gusztostalan!amiota bejutottunk az EP-be. haha”
 • 5. gerbera 2009. június 29. 11:25
  „Hogyan készülne koalicióra ,mikor benne van, az csak hazugság volt ,hogy kiléptek, költségvetést jól megpumpálták saját zsebükre ,mint végkielégítés címen.Még egy év sem telt el szdsz bejelentette ,vissza áll a koalíció, közpénzek lopásának is nevezhető,”
 • 4. rozator 2009. március 30. 22:34
  „Ej dodó!Ne egyél nehezet vacsira,mert rémképeket látsz töle!”
 • 3. dodó 2009. március 30. 20:57
  „"...nem készül koalícióra az SZDSZ..."

  Helyesen: a Tel-Avivi gazdáik nem adtak rá utasítást.”
 • 2. Power 2009. március 30. 18:42
  „Az SZDSZ a rendszerváltás szégyene! A gazdasági, politikai és erkölcsi válság a koalíciónak köszönhető.”
 • 1. comet 2009. március 30. 17:00
  „az mai SZDSZ a magyar történelem egyik legmocskosabb pártja, és méretéhez képest a legkártékonyabb.
  Fodor és Kóka egyetlen érdeme legfejlebb az lehet ha ténykedésük eredményeként a párt véglegesen eltűnik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elrendelték Bajnai Gordon ideiglenes védelmét

Draskovics Tibor rendészeti miniszter elrendelte a kormányfő-jelölt Bajnai Gordon - úgynevezett - ideiglenes védelmét. Bajnai Gordont a Közátrsasági Őrezred védi majd. Tovább olvasom