Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Gusztos szerint arcátlan Gyurcsány kijelentése

Gusztos Péter szabad demokrata országgyűlési képviselő vasárnapi blog-bejegyzésében arcátlannak nevezte Gyurcsány Ferenc kijelentését, miszerint a kormány az elmúlt fél évben a vele szembefordulókkal küzdött a reformok érdekében, illetve, hogy a költségvetés az SZDSZ szavazatai nélkül is átmegy.
Az SZDSZ-es politikus szerint "maga Gyurcsány se hiheti komolyan, hogy ő egy igazi haladó reformer, akit a nagy munka közepén elárult az SZDSZ." Gusztos Péter úgy fogalmaz: "talán viselkedhetne szerényebben is az a miniszterelnök, aki aktuális politikai túlélését a pénzügyi válságnak köszönheti, törékeny, instabil parlamenti többségét pedig a lábon megvett "független" képviselők szavazataival igyekszik biztosítani."

Gusztos szerint az SZDSZ igen szavazata a költségvetés sarokszámaira kizárólag annak szól, hogy Magyarország elkerülje a még nagyobb válságot. Így "Gyurcsány Ferenc nyert egy kis időt, kormánya pedig egy halvány esélyt arra, hogy végre cselekedjen is, ne csak beszéljen saját cselekvőképességéről."

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. tomjank1 2008. december 01. 11:17
  „Hát, számukra nagyon magas - pillanatnyilag - az 5 %-os küszöb de, hogy így próbáljanak az ingatag választók közül szavazatokat gyűjteni, na ez az arcátlanság.”
 • 22. tapsi 2008. december 01. 11:12
  „"Gusztos szerint arcátlan Gyurcsány kijelentése" - az nem arcátlan, amint Gusztos az egész SZDSZ-szel művel?! 6 évig "kormányozzták" az országot az MSZP-vel, majd kiugranak a süllyedő hajóból, ütik, vágják a szocialistákat, 20 kérdésből 20-ra azt a választ adják, hogy nem szavazzák meg a költségvetést, majd a 21. kérdésnél IGEN-t mondanak a költségvetésre. Összeborulnak, majd másnap már Gusztos kiáll és üti vágja Gyurcsányt...
  No, szerintem ez az arcátlan! (pontosabban ez is)”
 • 21. mugri 2008. december 01. 10:43
  „Föladámm. Eza loggarittmiccsök 6(!) íve nemképöss főfoggni, hogynema Zóórbánn a naggyfőnöök, he-he”
 • 20. achilleus 2008. december 01. 09:52
  „Régebben azt tartottam, hogy nem számít hogy ki mondja, ha igaza van. Gyurcsány Ferenc azonban kinevelt ebből a jó szokásomból. Gusztos mondandója alapvetően sok igazságot hordoz: Gyurcsány abban a pillanatban, ahogy nyeregben - és "magas lovon" - érzi magát, rögtön beletapos azokba, akiket kihasználva megszilárdította helyzetét (1-2 hétre). Egy szociopata mindenkit csak kihasznál, amikor pedig elérte célját, azt egyedül és kizárólag a saját érdemének tudja be. De ez csak Gusztos számára új. Gyurcsányt mellesleg az sem zavarja, hogy a nyereg alatt nincs is ló, így aztán kissé nevetséges, amit onnan művel. Ha Gusztosékat ez tényleg zavarja, megtehetnék, hogy 1) mégsem szavazzák meg a költségvetést, 2) ők kezdeményezik az országgyűlés feloszlatását. Persze ezekhez nincs elég bátorságuk, akkor meg mit csodálkoznak Gyurcsány viselkedésén?”
 • 19. theseus 2008. december 01. 09:23
  „achilleus,

  teljesen igazad van.

  Ha már mindenáron idekeveri valaki a Fideszt, akkor is kérdéses, hogy a
  Fidesz - egyébként elég szoros - 2006-os veresége volt-e megalázó rájuk nézve, vagy inkább az a megalázó az egész országnak, hogy még mindig Gyurcsány a miniszterelnöke, Öszöd után több mint két évvel.

  A válasz szerintem egyértelmű. Öszödön bevallotta Gyurcsány, hogy milyen eszközökkel nyertek. Azóta ő egy erkölcsi és egy politikai hulla. Az is, aki őt támogatja, sőt büszke rá.

  Csak Gyurcsány agóniája húzódik el immár évek óta - túlságosan is sokáig az ország szempontjából.
  Az IMF-hitellel máris a fejlődő országok szintjére züllesztett bennünket. Így tovább húzódik Gyurcsány agóniája, de sajnos most már az ország is vele haldoklik.”
 • 18. achilleus 2008. december 01. 08:56
  „Na közben beállt a Logaritmus nevű is a zorbánozásba, fideszelésbe. Ezek is már olyan nevetséges bohócok, mint akikről a cikkben szó van. Az ország sorsa nem érdekli őket csak nyomják a nyakói agylágyulásos szöveget: a fidesz, meg a zorbán.”
 • 17. achilleus 2008. december 01. 08:53
  „Vajon mit várt Gusztos Gyurcsánytól?
  Egyébként még nem volt meg a költségvetési végszavazás, meg lehet mutatni!
  Vagy most a meztelenkedő, bérpálinkafőző, lehallgató MDF fog igennel szavazni?
  8as: Hogy jön ide a Fidesz? Hol élt maga az elmúlt 6-7 évben? (agyamosott!)”
 • 16. Logaritmus 2008. december 01. 08:53
  „radenko: valaha volt egy Orbán nevű miniszterelnök, aki a történelmi FKGP-t használta ki úgy, hogy a költségvetést még megszavaztatta velük, aztán kirúgta őket. Igaz, részben emiatt azóta sem képes elég szavazatot gyűjteni a választásokon.

  belabacsi: ajjjaj, egyszer régen a fidesz mondott már olyat, hogy nekik felér egy lottó ötössel Gyurcsány aztán mindjárt a soron következő parlamenti választáson úgy falra kente őket ez a lottó ötös, hogy azóta is fáj nekik a megalázó vereség, hiszen mindenki őket tartotta esélyesnek.”
 • 15. radenko 2008. december 01. 08:30
  „Előre kódolva volt, hogy az MSZP-nek nem kell az SZDSZ a költségvetés elfogadása után. Gusztos elég későn érő ember aki csak most vette észre mit csinál Gyurcsány.”
 • 14. papsajt 2008. december 01. 08:13
  „Gusztos szerint arcátlan Gyurcsány kijelentése
  Mondja ezt egy SzDSz-es. Vicces.”
 • 13. belabacsi 2008. december 01. 06:49
  „pover örsi mátyást kihagytad))”
 • 12. belabacsi 2008. december 01. 06:40
  „emberek!1 honap és 2009!közeledik az uj valasztas ideje.minnél tovább van gyf annál kisebb lesz a komcsik száma a parlamentben . hála Istennek! egyre több képvielö igazol át a fideszböl a jobbikba és ez a fojamat már megállithatatlan. tehát türelem az idö nekünk dolgozik . gyf,nagy bukas lesz maradj még pár honapig.sztem az ep valasztásig huzza mert ott is bukas lesz .”
 • 11. Power 2008. november 30. 20:04
  „Elképesztő, hogy a Gusztos Pétereket, a Császár Antalokat és a Lengyel Zoltánokat mi adófizetők fizetjük!
  A Gusztos-félékkel semmire nem megy az adófizető, helyettük többet érne, ha Józsi bácsit behívnák a mezőről.

  Józsi bácsi legalább a mezőgazdasághoz és az állattenyésztéshez kiválóan ért.”
 • 10. dodó 2008. november 30. 20:03
  „Gusztosról elmélkedik olvasónk
  2008-11-26. 16:57

  Nem tudom, hogy a magyar közélet egyik legvisszataszítóbb figurájának neve hallatán az emberek adrenalinszintje és vérnyomása hogyan reagál. Én csupán saját tapasztalatomról beszélhetek: ha szerencsém van, nem autóvezetés közben hallom a vele készült interjút, mert dühömben valószínűleg félrerántanám a kormányt, és Isten tudja, miféle bajt okoznék magamnak és még ki tudja kinek.
  Szerepléseit és megszólalásait látva-hallva lidérces álmaim mélyén a bennem felmerülő kérdések tajtékzó hullámai szinte elborítanak: levegőt!!!
  Ki ez a nyikhaj, ez a szélsőséges ficsúr, akinek magyarellenessége és arroganciája hallatán kezek szorulnak ökölbe és nyílik a vadászpuskát rejtő láda?
  Mit tett ez az ember eddig értem, a magyarságért, nemzetünk felemelkedéséért?
  Mit tett azokért az emberekért, akiknek adójából tiszteletdíjat kap és számla nélkül költségtérítést vesz fel?
  Megszólalásai szűk témakörben mozognak: melegek, cigányok, pedofilok védelme, Szent Korona gyalázása, nemzeti hagyományaink és jelképeink sárba tiprása, és a család, mint a társadalom alapvető és legfontosabb intézményének szétbomlasztása.
  Mivel főhősünket van szerencsém személyesen nem ismerni, magamban keresem a válaszokat azokra a kérdésekre, amelyekre válasz talán nem is létezik...
  Először is érthetetlen számomra, hogy valakinek problémája lehet például a Szent Koronával, államiságunk és nemzetünk legősibb és legféltettebb jelképével. Gusztos talán jobban alszik, ha a tisztavatón az eskütétel a Korona távollétében zajlik? Mi baja van vele? Netán túl sárga neki, vagy nem tetszik rajta a kereszt? Vajon mi lesz a következő ötlete? Tisztavatás sábeszdekliben és kaftánban?
  Szeretném leszögezni, hogy önmagában az a tény, hogy valaki homoszexuális, számomra nem ok arra, hogy őt ezért gyűlöljem vagy kiiktatására bárkit is felhívjak. Akkor azonban, amikor a másságukat nyíltan felvállaló homokosok szivárványszínű zászlók alatt kamionplatókon vonaglanak-maszturbálnak, és szándékosan provokálják a társadalom azon szerencsés tagjait, akik semmiféle devianciával és aberrációval nem küzdenek, nemhogy tojást, de egyenesen gránátot dobnék közéjük. Miért büszke valaki arra, hogy homokos? Netán ez egy teljesítmény, vagy olyan dolog, amiért őt tisztelet illeti? A rizsporos parókában a platón onanizáló aberráltat látva hogyan reagáljak én, kétgyermekes családapa? Mit mondjak a 3 éves kisfiamnak, Gusztos? Ne nézz oda, kisfiam? Csúnyát csinál a bácsi, aki lehet, hogy néni?

  A következő ütőkártya: a romák. Gusztos szerint én most egy kirekesztő, rasszista, homofób állat vagyok, aki nem tolerálja a másságot és előítéletei vannak a romákkal szemben. Már miért volnának? Azért, mert szakközépiskolai éveim alatt egyszer három roma vett körül, akik mindenképpen szerettek volna jól pofán vágni? Hát miért szeressem őket? Én érezzem magam szarul, ha történetesen az utcán közeledő horda láttán inkább átmegyek a másik oldalra?
  Voltál már cigánytelepen, raboltak már ki, vágtak már pofán? Szeretném hinni, hogy megtörténik, és feldagadt, lila ajkaiddal a rasszizmusról rebegsz...
  Mennyivel vagyok szarabb ember nálad? Nekem van cigány barátom. Neked van magyar barátod? Nem olyan, akinek csupán állampolgársága magyar, hanem magyarul is érez és fáj neki Trianon.

  Neked fáj Trianon, Gusztos? Vagy osztod a mostanában szép Feldmájeres szakállat növesztő Eörsi haverod nézeteit?
  Van egy szörnyű sejtésem. Szeretném, ha nem lenne igaz, és bebizonyosodna, hogy Gusztos valóban csak egy ostoba kis hülyegyerek, aki azért a havi 3-400.000 forintért jártatja csak a száját.

  De van egy sötét, alattomos, veszélyes koncepció, amely csendben, észrevétlenül beszivárog mindennapjainkba, és félek, hogy Gusztos nem csak úgy beszél a vakvilágba, hanem pártjával együtt egy mélyebb szövetkezés hálóját fonják.
  Az agresszív, munkakerülő, mélyszegénységben élő cigányság érdekképviselete, kritikátlan elfogultsággal és a tények tudatos elferdítésével. Az aberrált, deviáns, természetellenes viselkedésformák propagálása és a társadalom egészséges ösztöneinek aláásása. A család intézményének fokozatos leépítése. Magyar hagyományaink, jelképeink sározása, mocskolása (,,micisapka", ,,tetemcafat"). A nemzetközi pénzvilág érdekeinek pofátlan érvényesítése a szélsőséges liberalizmus álcájával. A nemzeti vagyon idegen kézre történő átjátszása, elkótyavetyélése.
  Nemzeti önérzetünk, büszkeségünk csorbítása (bűnös nemzet, holokauszt...).

  Állj ki végre, Gusztos, légy férfi! Egyszer az életben légy őszinte, nézz a magyar emberek szemébe!
  Kit képviselsz? Mi a dolgod? Milyen érdekek szolgálatában állsz, ócska pártoddal együtt kinek adtad el magad?

  Mi a végső cél? Amikor megszűnnek a nemzetállamok, nem lesz már csak egy nagy Európai Egyesült Államok, te merre indulsz? Maradsz, és élvezed munkád gyümölcsét, vagy mész?

  Szereted a hazádat, Gusztos?

  George Komor”
 • 9. zeta62 2008. november 30. 19:36
  „Savanyú a szőlő!
  A Szadesz attól fél, hogy nem lesz többé zsarolási pozícióban... :)”
 • 8. vadlab 2008. november 30. 19:35
  „Tipikus fidesz mentalitás!
  Amikor dönteni kell akkor nem megy el,
  utánna viszont nagyon tudja a mellét verni!”
 • 7. KovácsPistike 2008. november 30. 18:46
  „Gusztustalan Gusztos ugyanabban a cipőben jár, mint a ,,kilóra megvett" ,,független" Császár Antal (érettségizett gépésztechnikus, nyugdíjas pálinkabérfőző vállalkozó), mert a legmagasabb iskolai végzettségük egy érettségi. (Nem állítom, hogy a diplomával osztogatják a kultúrát, a becsületességet, az őszinteséget, stb. - ez a másik véglet!)
  A gondok sajnos ott kezdődnek, hogy az MSZP-és és SZDSZ-es politikusok között (újabban a ,,függetlenek" között is) csak a végletek vannak. Normális embert találni szinte lehetetlen.

  A közvélemény joggal elvárná, hogy egy országgyűlési képviselő legalább megfelelő szintű iskolai végzettséggel rendelkezzen.

  Hazaffy,traiman! Igazatok van, a mókamesterek ismét elkezdték a műsort, két sehonnai egymásnak osztja az észt.
  Ettől már én is "recesszióba" fordulok!”
 • 6. trainman 2008. november 30. 18:32
  „Színház az egész világ!”
 • 5. Mathiasking 2008. november 30. 18:32
  „Talán a költségvetési szavazáskor kellett volna gondolkodni tisztelt Gusztos úr! Most ezzel előjönni gusztustalan.”
 • 4. netuddki 2008. november 30. 18:25
  „Ez a gusztos el is hiszi amit mond?Mert akkor csak szükség van a lipótra!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várhatóan kevesebb fenyő lesz a piacokon

Egy kétméteres ezüst- vagy normand fenyő ára 7-12 ezer forint lesz a piacokon, attól függően, mennyire formásak. Egy ugyanekkora lucfenyőt 1500-2000 forintért árulnak majd. Tovább olvasom