Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Gusztos szerint az államfő pártszimpátiájának adott hangot

Nem szerencsés dolog, ha a köztársasági elnök a nyilvános nyilatkozatában pártszimpátiáját fejezi ki -mondta Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese újságírói kérdésre válaszolva annak kapcsán, hogy az államfő szerdai nyilatkozatában az előrehozott választások mellett foglalt állást.
Gusztos Péter azt mondta: a mostani helyzetben nem tudja máshogy értékelni Sólyom László nyilatkozatát, minthogy pártszimpátiájának adott hangot, mert mint az egyik legtekintélyesebb magyar alkotmányjogász saját maga is elmondta, hogy alkotmányos és legitim megoldás konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal miniszterelnököt váltani. A liberális politikus hozzátette: az SZDSZ álláspontja nem változott a kérdésben, ha nem sikerül megegyezni a szocialistákkal a miniszterelnök által megjelölt két héten belül, akkor készek megszavazni a parlament feloszlatását.

Gusztos Péter szerint az elmúlt időszakban is volt néhány olyan eset, amikor indokolt lett volna, hogy a köztársasági elnök mostanihoz hasonló gyorsasággal szólaljon meg. Péladként említette, hogy tavaly nyáron, amikor kővel dobáltak meg és vertek meg olyan embereket a főváros utcáin, akik résztvettek a melegfelvonuláson nem szólalt meg az államfő és hetekig néma maradt akkor is, amikor cigányokra gyújtották rá a házukat. Ebben az ügyben úgy tűnik valami miatt sikerült hamarabb megszólalnia - tette hozzá

Olvasóink írták

 • 4. redstar 2009. március 26. 14:28
  „Power,comet,honecker601!
  Az ország a hozzátok hasonlók miatt tart ott, ahol tart.Sólymunkat már az összes környező ország kiutálta...miért kell neki mindig olyanba belefognia, amit nem végezhet be?Az előre hozott választással kapcsolatban annyi a dolga, hogy ha megvannak a feltételei, kiírja.De nincsenek meg!Tehát jogszerűen egyet tehet: hallgat.Amit ti is megtehetnétek..:)))”
 • 3. Power 2009. március 25. 22:09
  „Egy érettségizett képviselőtől többet várna az ember. Gusztos összekeveri néhány ember ügyét az ország valamennyi adófizető és nem adófizető állampolgárát érintő válsággal. A Gusztos-félék miatt áll az ország a szakadék szélén.”
 • 2. comet 2009. március 25. 17:51
  „az előre hozott szavazás szorgalmazása mióta pártszimpátia kérdése egy bukott kormány eltávolításakor?
  Az viszont biztos hogy ezt a folyamatosan keresztbe tevő gusztustalan SZDSZ-es söpredéket el kell takarítani a poltikából.”
 • 1. honecker601 2009. március 25. 15:50
  „Gusztostalan ez a szadesz-es homi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fodor Gábor: csak Surányi az elfogadható kormányjelölt

A szabad demokraták már korábban korábban is jelezték: Surányi Györgyöt megfelelő jelöltnek tartják.… Tovább olvasom