Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Gyalogoltak a világnapon

Évről évre többen vesznek részt a gyalogló világnap soproni rendezvényén. Az elmúlt vasárnap megtartott sétán közel kétszázan barangoltak a Bécsidombon és környékén.
Ötödik alkalommal tartották meg Sopronban a gyalogló világnap alkalmából a Bécsidomb környéki túrát. Az általános iskolások közül harmincöten, míg a felnőtteknél százötvenen húztak terepcipőt az elmúlt vasárnap. A résztvevők egy hat kilométeres kellemes sétát tettek. Szintidő és egyéb kikötés nem volt, csupán annyi, hogy a szabadban, friss levegőn töltsenek el néhány órát.
Kósa István, a szabadidősport-szakbizottság elnöke szerint a gyaloglónapon azokat kell megnyerni, akik egyébként nem mennének ki a szabadba. A városban több egyesület is szervez különféle túrákat, ezeknek már kialakult a törzsgárdája. – A mostani rendezvény annyiban másabb mint a többi, hogy évente egyszer tartjuk meg, ahol főként azokat várjuk, akik mondjuk maguktól nem vennének részt egy túrán sem – tette hozzá az elnök. – A mostani sétán lehetett ismerkedni. Az újak közül többen azt mondták: annyira megtetszett nekik a túra, hogy jövőre is eljönnek hozzánk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meddig tarthatnak a demonstrációk?

Tovább olvasom