Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Gyanúsítottként hallgatták ki az eltűnt kisfiú édesanyját

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség szerdán a Margitszigetről eltűnt kisfiú édesanyját, a 38 éves monorierdei asszony azonban megtagadta a vallomástételt - közölte a BRFK sajtóügyeletese az.
Bálint Gabriella tájékoztatása szerint a bűncselekmény elkövetését az alapozza meg, hogy a nő "vízpart közvetlen közelében felügyelet nélkül hagyta kétéves gyermekét olyan körülmények között, hogy a kisfiú bármikor elindulhatott a víz irányába". Az asszonyt kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítják.

A BRFK kedden azt közölte: augusztus közepén állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy olasz tévécsatornán láttak egy, az eltűnt kisfiúhoz hasonló gyereket. A rendőrség felvette a kapcsolatot az Interpollal, és megállapították, hogy a két gyermek személyazonossága különbözik. Néhány nappal később a BRFK elfogta a kisfiú édesapját a VI. kerületben, azonban a férfi értékelhető, érdemi információval nem tudott szolgálni a kisfiú holléte felől.

A kétéves kisfiú az anya elmondása szerint augusztus 3-án a Margitsziget Árpád híd alatti területéről tűnt el. A BRFK XIII. kerületi kapitánysága akkor közigazgatási hatósági eljárást indított az ügyben. A rendőrök a Margitszigeten és a Dunában is keresték a kisfiút, de a keresés nem vezetett eredményre. A kisfiú eltűnésének napján nyoma veszett édesapjának is, akit különböző bűncselekmények elkövetése miatt köröztek.

A rendőrök ellentmondásokat fedeztek fel az édesanya tanúvallomásában, ezért kiterjesztették a helyszíni szemlét a gyermek lakókörnyezetére is, azonban ez sem vezetett eredményre. Az anya korábban megtagadta a hazugságvizsgálatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terrorcselekmény előkészületével vádolják Tomcatet

Megváltoztatta a gyanúsítást a Tomcat néven ismertté vált férfival szemben a rendőrség.… Tovább olvasom