Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Gyanúsítottként hallgatták ki Hiszékeny Dezsőt

Vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki az MSZP-s országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség.
Vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Hiszékeny Dezső (MSZP) országgyűlési képviselőt hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyészség az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a megalapozott gyanú szerint egy vállalkozó megtudta, hogy Budapest XIII. kerületében van egy olyan használaton kívüli üzlethelyiség, amelynek a bérleti jogát az önkormányzat addig nyilvánosan nem hirdette meg. 2013 januárjában Hiszékeny Dezső akkori alpolgármester - akinek a működési körébe tartozott a kerület üzlethelyiségeinek, lakásainak kezelése - közvetítő útján ötmillió forintot kért azért, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő üzlethelyiség bérleti jogát a megfelelő embernek juttassa. A pénzt a közlemény szerint nem adták át.

Hiszékeny Dezső - akinek mentelmi jogát szeptember 15-én függesztette fel a parlament - a gyanúsítotti kihallgatáson megtagadta a vallomástételt, és a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be.

Az ügynek további négy gyanúsítottja van, őket a nyomozás korábbi szakaszában szintén valamilyen korrupciós jellegű bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki az ügyészség - olvasható a közleményben.

Polt Péter legfőbb ügyész júliusban tett indítványt Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztésére vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt.

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága szeptemberben határozott arról, hogy a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlésnek. Az ülésen meghallgatták Hiszékeny Dezsőt is, és ő is mentelmi joga felfüggesztését kérte. Akkori felszólalásában megismételte, hogy nem követett el bűncselekményt. Szerinte az ügyészség politikai megrendelésre cselekszik, előre megtervezett forgatókönyv szerinti akcióról van szó, amelyben manipulatív eszközöket használnak - értékelte, kijelentve: "az akció célja alig leplezett módon" a közelgő önkormányzati választás eredményének befolyásolása.

Az Országgyűlés szeptember 15-ei ülésén a képviselők 148 igen szavazattal, 25 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett döntöttek Hiszékeny Dezső szocialista képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cserhalmi Györgyöt és Bitskey Tibort választották a nemzet színészének

A két színész Sztankay István és Avar István helyére került be a testületbe. Tovább olvasom