Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Gyanúsítottként hallgatták ki Rudi Zoltánt

Az MTV volt elnökét a televízió óbudai székházának bérleti szerződésével kapcsolatban hallgatta ki a BRFK.
Gyanúsítottként hallgatta ki Rudi Zoltánt, a Magyar Televízió (MTV) volt elnökét a televízió óbudai székházának bérleti szerződésével kapcsolatban szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) - erősítette meg Rudi Zoltán ügyvédje az MTI Hírcentrum információját az MTI-nek. A BRFK tájékoztatása szerint a volt tévéelnök szabadlábon védekezhet.

Békés Ádám ügyvéd közölte, hogy hűtlen kezelés gyanúja miatt hallgatták ki Rudi Zoltánt, aki a gyanúsítás ellen panasszal élt, mivel meggyőződése szerint elnöksége idején az MTV Zrt. menedzsmentje nem követett el hűtlen kezelést. Ennek bizonyításáért és a részletek pontos feltárásáért az MTV volt elnöke "maximálisan együttműködik a hatóságokkal", tőle telhetően minden információval és magyarázattal segítve az eredményes nyomozást - tudatta az ügyvéd.

Tájékoztatása szerint Rudi Zoltán írásbeli vallomással is szolgált, hogy egyértelművé tegye, az MTV vezetőjeként "a hatályos jogszabályok, köztük a médiatörvény és a gazdasági társaságokról szóló törvény előírásainak betartásával járt el", a tulajdonosi jogok gyakorlójának, az MTV Közalapítvány kuratóriumának döntéseit, valamint a korábbi parlamentek és kormányok kötelező erejű határozatait hajtotta végre.

Rudi Zoltán az MTV Közalapítvány döntése alapján 2007 márciusában írta alá a szerződést a Millenniumi Média Szolgáltató Központ Kft.-vel a 60 ezer négyzetméter területű gyártóbázis bérletére. A rendőrség szerint a szerződés 260 forintos euróárfolyamnál évente 620 millió forint vagyoni hátrányt okoz a bérlőnek, ami megalapozza a hűtlen kezelés gyanúját - hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorában szerda este.

A BRFK az MTI megkeresésére azt közölte: a gyanú szerint "R. Zoltán" megszegte vagyonkezelői kötelezettségét, amikor 2007-ben indokolatlanul magas összegű bérleti díjat tartalmazó szerződést kötött egy kft.-vel az MTV Zrt. új székházának bérbeadásáról, és azzal összefüggésben az MTV Zrt.-nek okozott vagyoni hátrány összege meghaladja a 600 millió forintot. Az eljárást a volt tévéelnök szabadlábon hagyása mellett folytatja le a rendőrség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogerősen semmis a sukorói telekcsere-szerződés

A semmisség oka egyebek között a jogszabály megkerülése, vagyis az, hogy a felek célja a nyilvános… Tovább olvasom