Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Gyárváros fejlődhet

„ A rendezési terv biztosítja Gyárváros fejlődését, és semmi olyat nem tartalmaz, ami ártana a városrésznek” – nyilatkozta a Kisalföld kérdésére Ferenczy Lajos. A terület MSZP-s önkormányzati képviselője előnyösnek nevezte, hogy a dokumentum kijelöli az új Mosoni-Duna-híd helyét az Ipar utca vonalától kissé keletre, amely a hozzá kapcsolódó utakkal együtt fontos szerepet játszhat a tehermentesítésben. A helyi politikus bízik abban, hogy közel az idő, amikor a kamionokat kitilthatják erről az útról.

Ferenczy Lajos pozitívnak nevezte, hogy a korábban helyi védettség alá vont épületek megmaradtak ebben a kategóriában. A változások között említette, hogy a volt textilgyári ipari területek helyére lakóházak kerülhetnek, míg a szerszámgépgyár ugyan megmarad ipari besorolásban, de kizárólag nem környezetszennyező cégek telepedhetnek le ott.
Gyárváros egyébként speciális helyzetben volt a rendezési terv január 19-i elfogadásakor, mert a közgyűlés néhány fontos kérdésről már korábban döntött, így a Rába-gyár volt Budai úti törzsgyári telephelyén felépülő Árkád üzletközpont és Városrét lakónegyed szabályozásáról is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új üzemet kellene építenie a kínai befektetőnek

Szegeden a múlt rendszerben tízezreket foglalkoztató textilipar a 90-es években összeomlott, ma… Tovább olvasom