Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Gyásznap a köztársasági elnök köszöntőjével

A gyásznap előestéjén, 25-én, szerdán este 6 órától a magyaróvári plébániatemplomban Simon József egykori magyaróvári káplán mond emlékmisét. Az 1956-os véres sortűz ötvenedik évfordulóján, október 26-án, Mosonmagyaróvár gyásznapján reggel 8 órától este 8 óráig a Hansági Múzeum rendezésében 1956-os fotóposzter-kiállítás tekinthető meg az ipartelepi volt határőrlaktanya épületében. 10 órakor megemlékezés és koszorúzás lesz az egyetem ’56-os emlékművénél.

A megemlékezést dr. Kuroli Géza egyetemi tanár tartja, közreműködnek a piarista iskola diákjai. 11 órakor koszorúzás a városházán, megemlékezést Gábor Józsefné, az ’56-os egyesület elnöke tart.
Az ipartelepi kápolnában fél tizenkettőkor ünnepi szentmise kezdődik az ’56-os hősök emlékére. Háromnegyed tizenkettőkor emléktáblát helyeznek el a Karolina Kórház falán. Fél egykor megemlékezés és koszorúzás lesz a Hunyadi Mátyás Szakképző és Szakközépiskolában Karsai Alfonzné tanár közreműködésével. Délután 1 órakor az „In memoriam 1956” című grafikai album anyagából rendezett kiállítás megnyitójára kerül sor a múzeumban. A vendégeket Szabó Miklós polgármester köszönti, a kiállítást Szentkuti Károly múzeumigazgató nyitja meg. Délután 4 órakor a polgármester tart megemlékezést a magyaróvári temetőben, a Hősi Kápolnánál lévő emléktáblánál, majd koszorúzás. Fél ötkor gyalogos felvonulás indul a Városkapu térről a Gyász térre. Itt Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnökének a téren negyed hatkor kezdődő kegyeleti megemlékezése után Farkas István piarista igazgató mond ökumenikus imát, melyet In Memorian 1956 címmel emlékműsor, majd koszorúzás követ.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A heti eredmények

13 pontos: Papp Szandra (Nagyszentjános). Tovább olvasom