Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Gyengült kissé a forint szerdán

Budapest - Gyengült kissé a forint szerdán, követve a kivárásra berendezkedett nemzetközi piacokon szerény mértékben erősödő dollárárfolyamot.
Az eurót szerdán délután négy órakor 272,15 forinton jegyezték a kedd délutáni 271,30 forint után.

A dollár szerény mértékben erősödött az euróval szemben szerdán, illetve jóval nagyobb mértékben a jennel szemben, mivel a Fed mennyiségi monetáris enyhítési terve részleteinek bejelentésének közeledtével a befektetők kissé csökkentették a dollár gyengülésére felvett pozícióikat.

A kora délután közzétett kedvező amerikai makrogazdasági mutatók, a termelőipari megrendelések és a szolgáltatási szektor teljesítményének vártnál nagyobb növekedése szintén a dollár erősödését támogatta.

A főbb devizaárfolyamok ettől eltekintve alig változtak, mivel a piacok változatlanul a Fed közép európai idő szerint kora esti bejelentésére várnak. A devizapiacok 500 milliárd dollár körüli kötvényvásárlási programot áraztak be, a felvett pozíciók ennek megfelelő dollárárfolyamot feltételeznek.

A kivárásra berendezkedett piacon a forint árfolyama is csak kissé változott, a dollárt követve gyengült. A kora reggeli 271 forintos eurójegyzések környékéről kora délelőtt 272 közeli jegyzésekre gyengült a forint, majd a nap folyamán 272 közvetlen közelében ingadozott.

A forint árfolyamára nem gyakorolt érzékelhető hatást a Standard Ú Poorís hitelminősítő magyar adósosztályzatra adott besorolásának megerősítése, mivel ez - indoklással együtt - teljes mértékben megfelelt a piaci konszenzusnak. Az SÚP a hosszú futamidejű magyar szuverén devizaadósságot "BBB mínusz" szinten tartja nyilván, leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátással.

A dollárt szerdán délután 194,07 forinton jegyezték 1,4032 dolláros euróárfolyam mellett. Kedden délután a dollár jegyzése 193,30 forinton, az euró jegyzése 1,4020 dolláron állt.

A svájci frankot 198,27 forinton jegyzik 197,70 forint után, az eurót pedig 1,3735 svájci frankon 1,3708 frank után.

Száz japán jen jegyzése 238,58 forint a kedd délutáni 239,55 forinttal szemben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meggyőzték a szakszervezetek Lázár Jánost

Lázár János: egészen biztos, hogy változik az eredeti elképzelés 98 százalékos különadót érintően. Tovább olvasom