Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Gyerekbaleset miatt perlik a Tescót

Be akarja perelni a Tescót az a család, amelynek nyolc hónapos gyereke még tavaly szenvedett súlyos balesetet az áruházlánc budaörsi hipermarketében, miután a bevásárlókocsi felborult a benne ülő gyerekkel - írta a pénteki Magyar Nemzet.
A cikk szerint a kocsi hibás volt, mégsem vonták ki a forgalomból.

A napilap felidézte: a nyolc hónapos gyerek koponya- és kulcscsonttörést szenvedett, amikor a bevásárlókocsi - a gyerekülésben ülő kisfiúval együtt - az oldalára dőlt. A gyerek édesanyja a Magyar Nemzetnek arról beszélt, az okozhatta a balesetet, hogy vásárlás közben kiesett a bevásárlókocsi jobb első kereke.

A szülők kárigényükkel megkeresték a Tescót, de mivel a cég ezt nem tartotta megalapozottnak, a fogyasztóvédelmi főfelügyelőséghez fordultak, és várhatóan büntetőfeljelentést tesznek az ügyben - olvasható a Magyar Nemzetben.

A Tesco a folyamatban lévő egyeztetések miatt nem kívánta kommentálni a történteteket.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. Celtis 2011. június 18. 09:06
  „A bevásárlókocsikra rá (vagy a tárolóhelyükön ki-) kell írni, hogy gyereket szállítani bennük tilos. Arra ott vannak minden TESCO-ban a kombinált gyerek-bevásárló kocsik.”
 • 36. bambinaXX 2011. június 18. 04:19
  „35! egyetértek, idővel minden tönkremegy és bárhol történhet baleset. nálunk a gyerekek azért borították fel, mert ketten u.azon oldalra kapaszkodtak rá.. mostmár tudják, hogy az úgy nem jó. egy picike mellől pedig nem lehet elmozdulni, az enyémek hamar kimásztak bárhonnan.”
 • 35. Godina 2011. június 18. 00:01
  „Sajnos semmi sem örök életű.Épp úgy a bevásárló kocsi sem.Egy hónapja mi is így jártunk.Az egy éves fiam bent ült a bevásárló kocsiban és félúton egyszer csak az egyik első kerék kiesett.De a kocsi három lábon is állva maradt.És a gyerek nem repült ki a kocsiból.Az éppen munkaidején kívül vásárló személyzeti igazgató aki éppen arra járt ahol velünk ez történt egyből szépen megkérte a páromat,hogy menjen ki és hozzon be egy új kocsit aminek jók a kereki,majd a három kerekűt bevitette a raktárba javításra.Mivel ez velünk tényleg megtörtént és azt tudni kell,hogy a fiam nem egy nyugodt kisfiú aki már jár is,egyszerűen nem tudom még elképzelni sem,hogy az a nyolc hónapos kisbaba,hogy tudott kiesni a bevásárló kocsiból.Valószínűleg a szülők nagyon megpakolták a kocsi elejét ami nem igazán célszerű.Csak rá kell nézni a bevásárló kocsi szerkezetére és mindjárt látszik miért.Szóval biztos jól megvolt pakolva a kocsi,na meg nem figyeltek a gyerekre,a kerék kitört és a súly megindult ami véget kocsi feldőlt a gyerek meg repült.Hát kíváncsi lennék a bizonyítási eljárásra,és hogy kinek adnak igazat.Szerintem nem biztos,hogy a tesco-t fogják felelősségre vonni,hanem a szülőket.
  Az pedig oly mindegy,hogy a gyereket az ember miben szállítsa,mert akár a babakocsi kereke is kitörhet,mert csak ismételni tudom önmagamat azzal,hogy semmi sem örök életű.”
 • 34. nelek 2011. június 17. 23:09
  „Nyiván bevásárlókosárban kell vinni a karton tejet, és külön tolni a babakocsit és nem használni a bevásárlókocsi erre a célra kialakított részét gyerekszállításra. Aztán ha valaki más kocsijának a kereke törik ki és magára a babakocsira zuhan, akkor sem kell háborogni, mert hát minek mennek a gyerekesek boltba.

  Hát nem tudom. Furcsán látjátok a világot! Van már gyereketek?”
 • 33. macs 2011. június 17. 21:36
  „30. THK,
  a helyzet abszurditását próbáltam érzékeltetni.”
 • 32. Lehiggadt 2011. június 17. 21:22
  „No, akkkÓÓÓÓ most a bevásárló-kocsi használatára is először vizsgát kellene tenni, aki használni akarja?
  Egy Gyermek bármelyik pillanatban tud olyan mozdolatot tenni, amivel veszélybe kerülhet! A Tisztelt szülőnek figyelni kell! Sajnos nem lehet minden bevásárlókocsit naponta "szemlézni"... Ez egy ilyen "veszélyes üzem" - még akkor is, ha nem szereTTYük a multikat, és egyesek, és egyre többen - JOBB HIJJÁN - abból akarnak megélni, hogy őket ócsárolját!?!”
 • 31. ferle65 2011. június 17. 19:15
  „Azt is meglehetne vizsgálni amikor a nagy iskolázott szülő belerakja a kocsiba a 6-8-éves kölkét sáros koszos cipővel,az meg jóízűen zabálja a csokoládét .Amit gondolom ki is fizet utána, más meg pakolja bele az élelmiszert”
 • 30. THK 2011. június 17. 18:59
  „27,
  ez totális hülyeség...
  egyszerű példa volt vmi jogászfórumon, h milyen extrém esetekre is érdemes gondolni - de már tényként terjesztette a sok hülye lánclevélben”
 • 29. komlodi 2011. június 17. 18:28
  „Mindenhol ki van írva, hogy csak saját felelősségre rakja bele a kölkét. mellesleg felháborító, amikor a pici gyerekeket ott hagyják egyedül, mert anyuka v. apuka épp válogat a polcok között. Tőlünk nyugatabbra, ilyen esetben már ott is terem a biztonsági őr és jelentik fel a kedves szülőt a gyámhivatalnál.
  Egyébként meg prímán lehet babakocsizni és KOSÁRRAL bevásárolni. Ha meg ketten vannak, akkor az egyik tolja a babakocsit a másik meg a gyereket. Ilyen egyszerű. Nem túl életszerű (persze kivételek itt is vannak, de itt persze nem ez történt), hogy egy nő kisbabával egyedül megy el "nagybevásárlást" csinálni, amihez kocsi is kell.”
 • 28. Dr.Evazan 2011. június 17. 18:08
  „Szerintem inkább a terpjárósoknak, meg újgazdagoknak kellene csinálni autóbejárót, hogy autóval is be tudjanak menni a bevásárlóközpontba, és akár úgy tudnának vásárolni, mint a Mcdonaldsban...és akkor a kényelmes seggüket sem kellene kitenni az autóból, és így szabadon maradnának a bejárat előtt a rokkant parkolóhelyek, meg a járműforgalom elől elzárt terület (lásd : szegedi Tesco - Rókusi krt.)”
 • 27. macs 2011. június 17. 15:02
  „17. KamuNeni,
  Amerikában a mikro gyártóját is be lehet perelni, ha az öleb nem éli túl, amikor benne akarják szárítani.”
 • 26. yuhvan 2011. június 17. 14:59
  „Ezekbe a hiperszuper marketekbe be sem lehet vinni a babakocsit kint kell hagyni. Nagyon erőszakos anyukának kell lenni hogy be tudd vinni.”
 • 25. nelek 2011. június 17. 13:14
  „24. spiler
  Toljál már egyszerre egy baba és egy bevásárlókocsit!”
 • 24. spiler 2011. június 17. 12:59
  „GYEREK NEM A BEVÁSÁRLÓ KOCSIBA VALÓ....HA TELLIK BMW-RE AKKOR vegyenek baba kocsit”
 • 23. klj_54 2011. június 17. 12:29
  „21. crowhorse 2011.06.17. 11:59
  Egy nyolc hónapos gyerek (Orosházán kölök:) bizony neveletlen!
  Nem hülyeség csak szófordulat.
  De ha zavar, hogy nem baffamög és társait írok, kérlek, lépd át!
  Esetleg javallom Horváth Dezső, általam roppant nagyra böcsült tanárember és kiváló újságíró, műveinek az olvasgatását.
  Én is tőle szoktam plagizálni:)”
 • 22. stunde80 2011. június 17. 12:07
  „Ó már is uborka szezon van?Ez még tavaly volt !!”
 • 21. crowhorse 2011. június 17. 11:59
  „13. klj_54 2011.06.17. 10:04

  "A bíró először is megvizsgálja mire való a kocsi?
  Eldönti, hogy alkalmas-e gyermek kocsikáztatására?
  Elküldi a hülye szülőt melegebb éghajlatra mert a kedves szülő nem győződött meg arról, hogy az általa igénybe vett eszköz alkalmas-e neveletlen kölke taszigálására!"
  Azért kíváncsi lennék,hogyan kell megnevelni egy nyolc hónapos csecsemőt. Hibás itt a szülő,nem is kicsit,de azért ökörséget sem kötelező írni...”
 • 20. crowhorse 2011. június 17. 11:56
  „Anyu/Apu vajon miért nem kapta el a kocsit amikor az dőlni kezdett,egyrészt. Másrészt vajon melyik bevásárló kocsi típusban volt a gyerek, mivel a kicsiknek ott az öt pontos biztonsági övvel ellátott,amit ingyen bérmentve lehet igénybe venni és ezer százalék,hogy nem érte volna ilyen sérülés a gyereket. Nem kedvelem a multikat,de saját személyes tapasztalatból tudom,hogy mennyire nemtörődöm mostanság sok szülő,tisztelet a kivételnek persze.”
 • 19. horvathi 2011. június 17. 11:35
  „19. szatyi 2011.06.17. 11:28

  Egyáltalán nem értettelek félre!

  A magyar felszabadulás, megújulás és feltámadás legfőbb akadálya az izraeli megszállás, amely leginlkább a pénzügyeinket, kereskedlmünket, gyógyszeriparunkat bénítja meg. Következésképpen ezt kell legelőször felszámolnunk, hogy végre újra a saját magyar utat járhassuk be.”
 • 18. horvathi 2011. június 17. 11:10
  „14. szatyi 2011.06.17. 10:26

  Persze, mert a gyógyszergyárak is izraeli tulajdonban vannak, ezáltal ismét csak odatermelik a profitot.

  <moderálva> páros lábbal kell kirúgni Magyarországról! Takarodjanak haza és ne a mi életünket akarják tönkretenni!”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szovjet katonai megszállás utolsó magyar áldozatára emlékeztek

Emléktáblát avattak és megemlékezést tartottak Gyulafirátóton a szovjet katonai megszállás utolsó… Tovább olvasom