Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Gyerekek is megsérültek a zalaegerszegi szén-monoxid-mérgezésben

Az eset a jégcsarnokban történt. Több mint 60 embert kezelnek mérgezés gyanúja miatt kórházban.
Három gyermek maradt megfigyelésre kórházban

A zalaegerszegi jégcsarnokban történt szén-monoxid-mérgezés miatt kórházba került emberek közül három gyermek maradt éjszakára megfigyelésre a gyermekosztályon, de vasárnap őket is hazaengedik - közölte a Zala Megyei Kórház ügyeletes orvosa.

A tömeges rosszullét szombat délután, 14 év körüli gyerekek jégkorongmérkőzése közben történt. A mentők közepes, illetve könnyebb tünetekkel 29 gyereket és két felnőttet - köztük a mérkőzést vezető bírót - vittek kórházba, később még harmincan jelentkeztek az ügyeleten.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese korábban azt közölte, hogy senkinek sem súlyos az állapota.

A stadionban - szülőkkel, gyerekekkel együtt - 60-80 ember tartózkodott. A zalaegerszegi katasztrófavédelmi egységek folyamatosan, magas koncentrációban szén-monoxidot mértek, ezért a jégcsarnokot kiürítették és lezárták.

A gyanú szerint a tömeges rosszullétet a tömörítő jégkészítő-berendezés kipufogórendszere okozta - közölte a Zala megyei katasztrófavédelmi igazgató az MTI-vel. Hozzátette, a vizsgálatok alapján kiderült, hogy a kórházba szállított emberek szén-monoxid-mérgezést szenvedtek. Egri Gyula elmondta: a jégcsarnok használatát mindaddig megtiltják, míg a baj forrását pontosan nem tudják meghatározni.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke ugyancsak korábban az MTI-nek elmondta: a tömörítő jégkészítő-berendezést, amely a feltételezések szerint a rosszulléteket okozta, a rendőrség lefoglalta. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indít eljárást.

Több mint hatvan embert kezelnek mérgezés gyanúja miatt kórházban

Már több mint hatvan embert kezelnek szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt a Zala Megyei Kórházban, a zalaegerszegi jégcsarnokban szombat délután történt tömeges rosszullét után - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtófőnöke.

Nothoff Ingrid elmondta: a jégkorongmérkőzésről 29 gyereket és 2 felnőttet (köztük a mérkőzést vezető bírót) a mentők azonnal kórházba vittek, harmincan pedig a délutáni órákban jelentkeztek az ügyeleten.

Hozzátette; a tömörítő jégkészítő-berendezést, amely a feltételezések szerint a rosszulléteket okozta, a rendőrség lefoglalta, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság pedig szakértő bevonásával, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indít eljárást.

A tömeges rosszullét 14 év körüli gyerekek jégkorongmérkőzése közben történt. A kiérkező zalaegerszegi katasztrófavédelmi egységek a helyszínen folyamatosan, magas koncentrációban szén-monoxidot mértek. A jégcsarnokot kiürítették és lezárták.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese korábban azt közölte, hogy senkinek sem súlyos az állapota.

Rigó Csaba, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke szintén korábban a helyszínen az MTI-nek elmondta: a Zala megyei kórház felkészült, el tudja látni a sérülteket. A betegek közül senki sincs súlyos állapotban, de a szükséges vizsgálatok után hatórás megfigyelés alatt tartják az embereket. A kormánybiztos hozzátette: a katasztrófavédelem lezárta a helyszínt, szellőztetik az épületet, és keresik a szén-monoxid forrását.

A gyanú szerint a tömörítő jégkészítő-berendezés kipufogórendszere okozta a tömeges rosszullétet - közölte a Zala megyei katasztrófavédelmi igazgató az MTI-vel. Egri Gyula elmondta: a jégcsarnok használatát mindaddig megtiltják, míg a baj forrását pontosan nem tudják meghatározni.

Mentőautó távozik a zalaegerszegi jégcsarnok épülete elől november 30-án. Fotó: MTI/Varga György
Mentőautó távozik a zalaegerszegi jégcsarnok épülete elől november 30-án.
Fotó: MTI/Varga György

A jégkészítő-berendezés okozhatta a rosszulléteket

A gyanú szerint a tömörítő jégkészítő-berendezés kipufogórendszere okozta a tömeges rosszullétet szombat délután a zalaegerszegi jégcsarnokban - közölte a Zala megyei katasztrófavédelmi igazgató.

Egri Gyula elmondta: a tömeges rosszullét miatt 29 gyereket és 2 felnőttet vittek közepes, illetve könnyű tünetekkel a mentők kórházba. A vizsgálatok során kiderült, hogy valamennyien szén-monoxid-mérgezést szenvedtek.

Az igazgató hozzátette: mindaddig megtiltják a jégcsarnok használatát, míg a baj forrását pontosan meg nem tudják meghatározni.

A tömeges rosszullét 14 év körüli gyerekek jégkorong-mérkőzése közben történt. A kiérkező zalaegerszegi katasztrófavédelmi egységek a helyszínen folyamatosan, magas koncentrációban szén-monoxidot mértek. A jégcsarnokot kiürítették és lezárták.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese korábban azt közölte, hogy senkinek sem súlyos az állapota.

Rigó Csaba, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke szintén korábban a helyszínen az MTI-nek elmondta: a Zala megyei kórház felkészült, el tudja látni a sérülteket. A sérültek nagy része a gyermekosztályra került szén-monoxid-mérgezés gyanújával. Jelenleg 11 ember kap oxigént, állapotuk nem súlyos. A kormánybiztos hozzátette: a katasztrófavédelem lezárta a helyszínt, szellőztetik az épületet, és keresik a szén-monoxid forrását.

A zalaegerszegi jégcsarnok tűzoltósági kordonnal lezárt épülete november 30-án. Fotó: MTI/Varga György
A zalaegerszegi jégcsarnok tűzoltósági kordonnal lezárt épülete november 30-án.
Fotó: MTI/Varga György

Nincs súlyos sérültje a zalaegerszegi szén-monoxid-mérgezésnek

Nincs súlyos sérültje a zalaegerszegi jégcsarnokban történt szombati szén-monoxid-mérgezésnek az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint.

Összesen 31 embert - köztük 29 gyereket - vittek a mentők a helyi kórházba, mindegyiküket szén-monoxid-mérgezés gyanújával - mondta el az MTI-nek Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.

Korábban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, a 29 gyerek között 6 súlyos és 23 könnyebb sérült van.

A jégcsarnokot kiürítették, lezárták és jelenleg is vizsgálják.

Tűzoltók dolgoznak a zalaegerszegi jégcsarnok épülete előtt november 30-án. Fotó: MTI/Varga György
Tűzoltók dolgoznak a zalaegerszegi jégcsarnok épülete előtt november 30-án.
Fotó: MTI/Varga György

Korábban írtuk:

Összesen 31-en, többségében gyerekek szenvedtek szén-monoxid-mérgezést szombaton a zalaegerszegi jégcsarnokban, hat súlyos sérült van - közölte a mentők tájékoztatása alapján a katasztrófavédelem.

Farkas Diána, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a sérültek közül 29 gyermek, 2 pedig felnőtt.

Hozzátette: a jégcsarnokot kiürítették, lezárták és jelenleg is vizsgálják.

A katasztrófavédelem azt írta, a kiérkező zalaegerszegi egységek folyamatosan, magas koncentrációban szén-monoxidot mértek. Hozzátették, a 29 gyerek között 6 súlyos és 23 könnyebb sérült van.

A nyitókép illusztráció!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

12 autó ütközött az M3-as bevezető szakaszán

Személyi sérülésről nem érkezett információ, a helyszíni szemle idejére lezárták a fél útpályát. Tovább olvasom