Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Gyerekeket raboltak ki fiatalkorúak

Főleg mobiltelefonokat raboltak gyerekektől náluk nem sokkal idősebb fiatalkorúak Miskolcon; elfogták őket - tájékoztatott a rendőrség pénteken.
A fiatalkorú tetteseknek az volt a módszerük, hogy a gyerekeket körbeállták, majd testi fölényüket kihasználva elvették mobiltelefonjukat, aztán értékesítették őket - ismertette Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A 15-16 éves fiúkból álló csoport legutóbb szerdán két 13 éves fiút félemlített meg, egyiküket bántalmazták is, majd a zsákmányolt mobiltelefonokkal elmenekültek a helyszínről.

A rendőrség csoportos rablás miatt indított eljárást, és az elkövetőket csütörtökön fogtak el. Dobi Tamás hozzátette: a Nagykinizsről, Kiskinizsről, illetve Halmajról Miskolcra érkezett csapat tagjai újabb rablásra készültek, amikor elkapták őket. A sikeres akciót az arra járók megtapsolták.

A rendőrség háromrendbeli, csoportosan elkövetett rablással gyanúsítja a fiatalkorúakat. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Olvasóink írták

 • 18. novaklaszlo56 2010. november 27. 15:35
  „Kedves Falcao!

  Ferge Zsuzsa, mint már említettem, nem fiatal ember, és hosszú évtizedek óta kutatja a magyar társadalom életének a rejtelmeit. Kutatásához széleskörű adatgyűjtésre is szükség volt, amelyhez nem állt rendelkezésére internet, telefon, vagy egyéb, távközlésre alkalmas eszközrendszer, vagyis kénytelen volt SZEMÉLYESEN szervezni, irányítani az adatgyűjtő munkát, amelyet így természetesen a "területen" végzett. Már a Rendszerváltásnak nevezett fordulat előtti évtizedekben is kiemelkedő munkát végzett a társadalmi igazságtalanságok (pl. az akkoriban hivatalosan is tagadott szegénység) felderítésében és mérséklésében, s mondanom sem kell, hogy ezzel nem tett szert osztatlan népszerűségre az ország akkori vezetői körében, akik azt mondták, hogy a dolgozók szocialista társadalmában nincs, és nem is lehet szegénység és igazságtalanság. De volt, ha nem is ilyen volumenű, mint manapság. Ő, tehát, kedves Falcao nemcsak jól ismeri a társadalom minden létező rétegét, etnikai és egyéb szempontú felosztás szerinti csoportjait, hanem a fáradságot nem ismerő elszántságával igyekszik velünk is megosztani az évtizedek során nagy gonddal összegyűjtött tapasztalatait, mély tudását, hogy segítsen nekünk jobbá, élhetőbbé tenni az életünket. De ez is csak akkor sikerülhet, ha hagyjuk, ha legalább meghallgatjuk őt. Igaz, ehhez legelőször a rendíthetetlen (vak és önpusztító) előítéleteink keltette indulatainkat kellene csillapítanunk, hogy nyitottá váljunk végre a valódi tényre: önmagunkra. Úgy látom, ez komoly nehézségekbe ütközik... Sajnálom, hogy így van, mert így semmi esélyünk arra, hogy tényleg jobb, élhetőbb társadalmat építsünk - magunknak.
  De Ferge sokkal kitartóbb, mint én: az ő optimizmusa máig töretlen, pedig érték őt is jócskán kudarcok, amint láthatóan ma is érik. Igaz? :)

  Szebb jövőt! Próbáljuk meg! De azt csak türelemmel, nyitottan, derűsen, mondhatnám (félve mondom): szeretettel lehet. Talán egyszer, mondjuk az ükunokáinknak sikerül. Most még éretlenek vagyunk erre, úgy látom. Szenvedünk hát tovább. Rendben, tudomásul vettem. :)”
 • 17. Falcao 2010. november 27. 09:28
  „Fiatalkorúak, Miskolc , mobiltelefon.Csak nem a helyi kulturális egyesület tagjai raboltak?!

  Ferge Zsuzsa látott már egyáltalán cigányt?
  Javaslom költözzön ki egy cigánysorra, aztán pár hét múlva ossza meg velünk a tapasztalatait.”
 • 16. novaklaszlo56 2010. november 26. 21:29
  „Ha így van, akkor ez a társadalom nem sok jót várhat önmagától.
  Balsors akit régen tép... :(”
 • 15. jozko 2010. november 26. 21:10
  „novaklaszlo56:

  Ne hülyéskedj.
  Te nem csak a nevet írtad el-vagy azt a legkevésbé!

  Ne vedd a szívedre , de ha az ördög ügyvédje akarsz lenni, kapsz még keményebb beszólást is!
  Ha Ferge Zsuzsa attól akar híres lenni, hogy szinte az egész társadalom véleményével szembe megy, hát tegye-megsüvegelnünk azért mégse kelljen érte!
  Én személy szerint nem egy vagy több népcsoporttal vagyok ellenséges, de személyes okom van arra, hogy gyűlöljem a bűnözőket-akik egy elég jól körülhatárolt npcsoportból kerülnek ki!

  Aki pedig magasztalja őket-az velük együtt kiváltja az ellenérzésemet!
  Akármilyen nemzetközi szaktekintély!
  Nem beszélve arról, hogy a munkájának eredménye körülbelül egyenlő a nullával!”
 • 14. novaklaszlo56 2010. november 26. 21:05
  „Nem mindenben. :) De azt bevallom, hogy nagy tisztelője vagyok.”
 • 13. dodó 2010. november 26. 21:00
  „11. hozzászólás < novaklaszlo56 >

  Örülök, hogy egy véleményen vagytok.”
 • 12. novaklaszlo56 2010. november 26. 20:50
  „Csúnyán elírtam a szociológus nevét. Természetesen Ferge Zsuzsáról van szó.
  Elnézést kérek!”
 • 11. novaklaszlo56 2010. november 26. 20:48
  „Kedves Dodó!

  Ferge tsuzsa a társadalom-tudományok nemzetközileg elismert szakembere, és a hazai szociológia kiemelkedő alakja, aki több évtizedes munkásságával, kutatásaival nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy megismerhessük annak azon társadalom életének, működésének az összefüggéseit, törvényszerűségeit, amelyben eltöltjük rövidke életünket. Egész életét e kutatásoknak és a szakemberek képzésének szentelte, így hát érted is fáradozott. Ha te, a rögzült előítéleteid miatt nem is vagy képes követni a gondolatait, nem vagy hajlandó, meghallgatva őt, legalább megkísérelni az általa feltárt összefüggések megértését, kérlek, legalább ne becsméreld őt! Hidd el, nem ezt érdemli. Nem értesz vele egyet, rendben. De a szakma nemzetközileg is nagyra becsüli őt, legalább erre a picinyke, jelentéktelen tényre légy figyelemmel, és tekintsd őt egyszerűen embernek. Már az is valami. :) Nem hiszem, hogy elolvassa a hozzászólásodat, de ha mégis megtenné, nem viszonozná a sértésedet. Ebben biztos vagyok. Jól ismer bennünket, és tudja, mit miért és hogyan mondunk és teszünk. Rólad is tudja. ;) :)”
 • 10. szilléri 2010. november 26. 18:38
  „Szóval cigány fiatalok !

  Lágerbe kell zárni őket ! Nem volt az olyan nagy hülyeség!”
 • 9. KolompárRómeó 2010. november 26. 18:21
  „8. hozzászólás jozko 2010.11.26. 18:08

  Sőt, járjon rongyos ruhákban, nehogy valaki valamikor megkívánja a cipőjét :)”
 • 8. jozko 2010. november 26. 18:08
  „Az elítélés még odébb van.

  A megítélés meg ilyesmi-akár a rendőrök részéről is :
  Tizenéves gyereke miért hordanak maguknál telefont, órát, zsebpénzt-és egyáltalán bármi értéket?

  Ne higgyétek, hogy most találtam ki!
  És nem alaptalanul mondtam-hallottam már ilyen véleményeket!”
 • 7. zero 2010. november 26. 17:47
  „De legalább elkapták öket Most a bíroságon a sor hogy elítélje .”
 • 6. jozko 2010. november 26. 17:22
  „"Kétségbeesett helyzetükre póbálják felhívni a figyelmet..."

  Naná, hogy telefonon!”
 • 5. dodó 2010. november 26. 17:06
  „"Mozgássérültet raboltak ki brutálisan a cigányok : 2010. november 26. 14:46

  Egy mozgásában korlátozott idős férfit raboltak ki a Borsod megyei Mezőkövesden: Az ismét tabubak számító cigánybűnözés szőnyeg alá söprése meghozta az eredményt. Egyre idősebbek és védtelenebbek a magyar áldozatok, egyre brutálisabbak és fiatalabbak a cigány bűnözők. A purdék persze szabadlábon maradnak.
  A 60 éves nyugdíjast támadói bántalmazták, elvették több ezer forintját, majd elmenekültek. A gyors intézkedések eredményeként először az egyik gyanúsítottat sikerült azonosítani, később pedig - 24 órán belül - további három társát is elfogták a nyomozók.
  A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság csoportos rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a két helyi cigány férfival és két fiatalkorú cigány társával szemben. A purdék otthon várják az újabb alkalmat a lopásra, rablásra."”
 • 4. dodó 2010. november 26. 16:21
  „Egyik nagy, ha éppen nem a legnagyobb kedvencem Ferge (egyszerűbben: féreg) Zsuzsa "szegénységkutató és szociológus", hivatásos rettegő és árokásó, nem mellékesen a választott nép képviselője mondta pár hónapja egy reggeli tv műsorban (nem tudom szó szerint idézni, de a lényeget egy életre megjegyeztem):
  "- Ezek a gyermekek és fiatal felnőttek nem rosszak, csupán kétségbeesett helyzetükre akarják így felhívni a figyelmet!"

  Eszerint viszonyuljatok hozzá, kedves előítéletes olvtársak! Vegyetek példát Rómeóról, ő már elindult a jó úton!”
 • 3. KolompárRómeó 2010. november 26. 15:42
  „A HVG egy rasszista és fasisztoid hetilap :)”
 • 2. Bunghole99 2010. november 26. 15:32
  „Rómeó, igazad van. Az alábbi történet (amiről a DM valamiért nem számol be) pedig igazolja, hogy a romák nagy része becsületes, jó ember. Le a nácistákokkal és a gárdákkal, még több segélyt a romáknak!

  Íme:
  http://hvg.hu/vilag/20101126_magyar_romak_kanadaban”
 • 1. KolompárRómeó 2010. november 26. 15:25
  „Bízom benne, hogy nem indul el az orkozás, svédezés és malájozás. Mert itt magyar állampolgárokról van szó, akik között vannak ilyenek és olyanok is.
  Ha netán mégis színes kultúra lett volna, akkor viszont nézzünk magunkba, mert biztos, hogy a mi kirekesztésünk, előítéletünk és nem megfelelő hozzáállásunk is hozzájárult ahhoz, hogy ezek az értékes fiatalok ide kerültek. Nem az ő hibájuk, csak félreléptek, belőlük még biztosan adófizető állampolgár lesz, akik majd 30-40 év múlva a mi nyugdíjunkat fogják a szorgalmasan megkeresett munkabérükből örömmel befizetni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jeges, csúszós utak - már 3 baleset történt

A jeges, csúszó úton három közlekedési balesetet is történt péntek reggel Kaposváron, illetve a… Tovább olvasom