Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Gyereket molesztált egy csepeli tornatanár

A 34 éves testnevelő tanára valószínűleg évek óta fajtalankodhatott rábízott gyerekekkel, a történtek két hete derültek ki. Előzetes letartóztatását indítványozta az ügyészség.
Az iskola együttműködik

Szorosan együttműködik a hatóságokkal az az iskola, amelynek egyik tanárát szexuális zaklatással gyanúsítják. Az intézmény igyekszik felvilágosítást nyújtani a sajtónak, de a gyermekek érdekében tapintatot kér - közölte Molnár László, a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány kuratóriumi elnöke hétfőn közleményben az MTI-vel.

A Blikk hétfői számában írt arról, hogy a XXI. kerületi általános és szakközépiskola egyik tanárának előzetes letartóztatását felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítványozta az ügyészség. A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyermek- és ifjúságvédelmi osztálya indította.

A Blikk szerint a csepeli iskola 34 éves testnevelő tanára valószínűleg évek óta fajtalankodhatott a rábízott gyerekekkel, a történtek két hete derültek ki.

Az iskolaalapítvány kuratóriumi elnökének közleménye szerint a gyermekek szexuális zaklatásra utaló panasza nyomán haladéktalanul rendőrségi feljelentést tettek a tanár ellen, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van, munkaviszonyát munkáltató azonnal megszüntette. Az intézmény szorosan együttműködik a rendőrséggel, különös tekintettel az érintettek és a nyomozás érdekeire.

A gyermekek és a szülők számára tájékoztatót tartottak a megrendítő eseményről. Szakemberek segítségével elkezdődött a gyermek-, és felnőtt közösséget ért trauma ártalomcsökkentését és feldolgozását segítő munka.

Az iskolaalapítvány kuratóriuma kérte a sajtót, hogy a gyermekek személyiségi jogainak védelmében kellő tapintattal, emberséggel és az újságírói etika fokozott betartásával kezelje az eseményt. A történtekkel kapcsolatban a kuratórium elnöke minden olyan információt megad a sajtónak, ami a nyomozás érdekeit nem sérti.

Korábban

Szexuális erőszak gyanúja miatt egy budapesti tanár előzetes letartóztatását indítványozta az ügyészség - írja a Blikk című napilap hétfői számában a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivőjére hivatkozva.

Az illetékes kerületi ügyészség indítványozta a XXI. kerületi általános és szakközépiskola egyik tanárának előzetes letartóztatását felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt - közölte a napilappal Bagoly Bettina sajtószóvivő. Elmondta azt is, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztálya gyermek- és ifjúságvédelmi osztálya indított nyomozást.

A Blikk szerint az őrizetbe vett gyanúsított, egy csepeli iskola 34 éves testnevelő tanára valószínűleg évek óta fajtalankodhatott rábízott gyerekekkel, a történtek két hete derültek ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: 2018-ban újra össze kell fogni

Újra össze kell fognia a baloldali liberális tábornak 2018-ban, mert akkor sem lesz kétharmaduk a… Tovább olvasom