Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Gyerekrajzok a fogyatékkal élők elfogadásáért

A „Nagycenk Fejlődéséért Egyesület” irodalmi és képzőművészeti pályázatot hirdetett a megye általános iskolásai számára. A téma a kiszolgáltatott, fogyatékkal élők elfogadása volt. A pályázat anyagából a Széchenyi István Emlékmúzeumban látható kiállítás a hónap végéig.
„ Miközben megpróbálunk mindent megtanítani gyermekeinknek az életről, gyermekeink megtanítják nekünk, hogy miről is szól az élet.” Ezzel a mottóval fejezte ki a legérthetőbben a célját a pályázat kiírója, azaz a Nagycenk Fejlődéséért Egyesület. A szervezők úgy vélték, hogy mindannyian találkozunk nap mint nap kiszolgáltatott, gyengébb képességű vagy fogyatékkal élő emberekkel. Ezek a találkozások nem mindig sikerülnek zökkenőmentesen.
Az általános iskolásoknak kiírt pályázaton irodalmi és képzőművészeti alkotásokkal lehetett indulni. A cél az volt, hogy a gyerekek maguk fogalmazzák meg, miként tudják elképzelni az együttélést a sérült, fogyatékkal élő, felkarolásra szoruló emberekkel.
Győr-Moson-Sopron megye számos települése, többek között Sopron, Nagycenk, Sopronhorpács, Sopronkövesd, Harka, Hegyeshalom és Újkér általános iskolásai is küldtek be rajzokat. A beérkezett pályamunkákból rendezett kiállítás a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeumban látható egészen július végéig.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beismerte a gyilkosságot a hajléktalan

Beismerő vallomást tett az a 42 éves hajléktalan, akit a múlt héten, a kaposvári MÁV pályaudvaron… Tovább olvasom