Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Gyerevissza: munkába visszatérő szülőket segítő program indul

Kétszáz, jelenleg gyermekgondozási ellátásban részesülő szülő vállalkozói vagy alkalmazotti munkába állását segíti elő a "Gyerevissza" elnevezésű program - közölte a projektet koordináló három szervezet pénteken.
A közlemény szerint a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a SEED Alapítvánnyal és a Tudatos Életért Egyesülettel közösen valósítja meg ősztől az uniós finanszírozású programot, amelynek keretében ingyenes képzési és mentorprogramban vehet részt kétszáz kisgyermekes szülő.

Az érdeklődők a jelentkezésük elfogadása után háromnapos személyiségfeltáró tréning keretében, szakértők segítségével dönthetik el, hogy vállalkozói vagy munkavállalói képzésben vennének-e részt, és milyen oktatási formában sajátítják el a visszatéréshez szükséges ismereteket.

A több hónapos oktatást is magában foglaló program első részére szeptember 30-áig jelentkezhetnek azok a kisgyermeket nevelő, aktív korú, a közép-magyarországi régióban élő felnőttek, akik az elmúlt 12 hónapban gyermekgondozási segélyben (gyes) vagy gyermekgondozási díjban (gyed) részesültek, más képzési támogatást nem kaptak, és nem vesznek részt más munkaerő-piaci programban. Az alapszintű számítógépes ismeret és az otthoni internet-hozzáférés előnyt jelent az elbíráláskor, de nem elvárás.

A szervezetek létrehoznak egy speciális álláskereső portált, a vállalkozást létrehozókat pedig mentorálással is segítik majd. A projektbe 150 céget is bevonnak: bemutatják nekik az atipikus foglalkoztatási formákkal összefüggő előnyöket, hátrányokat, lehetőségeket.

Az érdeklődő munkavállalók és munkáltatók a programról a www.gyerevissza.hu oldalon tájékozódhatnak.

Olvasóink írták

 • 1. SP 2012. szeptember 22. 07:43
  „Magyar
  népesség növekedési mentorprogram támogatása sem lenne mellékes.

  pl:
  Időszámításunk előtt
  18-ban Julius Caesar súlyos ,,agglegényadót" vezetett be a családalapításra nem hajlandó férfiaknak. Az ókori spártaiak nem a pénzre hajtottak rá, ők a város főterén télvíz idején meztelen menetelésre és agglegény gúnydalok éneklésére kényszerítették a nősülni és szaporodni nem kívánó férfiakat.

  Dániában,
  .... fél tucat óvoda tulajdonos ...saját kezdeményezésre ....
  megélhetésüket féltve, ingyen és bérmentve.... gyermekmegőrzést ajánlottak fel a szülőknek. ......
  amíg ők a gyerekeiket etetik, itatják, szórakoztatják és biztonságban ellátják, a szülők menjenek haza, bújjanak ágyba, és hmm... gondoskodjanak arról, hogy az óvodák pár év múlva is tele legyenek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga: novemberre lehet IMF/EU megállapodás

Magyarország továbbra is elővigyázatossági konstrukcióban gondolkodik, 2-3 évre szóló, 12-15… Tovább olvasom