Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Gyermekbarát meghallgatószobát adtak át Szombathelyen

Gyermekbarát meghallgatószobát adtak át kedden a Szombathelyi Városi Rendőrkapitányság épületében.

Budapest és Veszprém után az országban ez a harmadik ilyen helyiség, amely Szombathelyen a város önkormányzatának anyagi támogatásával valósulhatott meg - mondta Hollósi Gábor ezredes, városi rendőrkapitány.

Egy miniszteri rendelet alapján 2014-ig az ország minden nagyvárosában kell lenniük hasonló meghallgatószobáknak, amelyekben a 14 év alatti gyermekek - legyenek bűncselekmény áldozatai, tanúk vagy elkövetők - meghallgatását, szükség esetén pszichológus bevonásával, olyan körülmények között lehet elvégezni, hogy az életkori sajátosságaiknak minél jobban megfeleljen, és ne növelje bennük feleslegesen a feszültséget.

Hollósi Gábor közölte: Szombathelyen évente csaknem száz olyan eset fordul elő, amikor egy-egy bűncselekmény áldozata, tanúja vagy elkövetője gyermekkorú.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere elmondta, hogy a város költségvetéséből 570 ezer forinttal támogatták a szoba felszerelését.

Ágh Péter (Fidesz) országgyűlési képviselő, aki tagja a szombathelyi városi közgyűlésnek is, a fejlesztés kezdeményezőjeként hangsúlyozta: a Fidelitas elnökeként is arra fogja kérni az önkormányzatokban tevékenykedő tagjaikat, álljanak a kezdeményezés mellé, és segítsék elő, hogy 2014-ig az ország valamennyi nagyvárosában működő rendőrkapitányságon létesüljön hasonló meghallgatószoba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bankszövetség: magas forintkamatok idézhették elő a lakosság eladósodását

A bankszövetség mostani és korábbi elnökei szerint számos monetáris és gazdaságpolitikai ok játszott… Tovább olvasom