Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Gyermekéletek és matematika

Az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány a komplikációval járó szülések során veszélybe került anyák és gyerekek megmentését igyekszik segíteni a régió hat városában. Kovacsics Imre ötszázezer forintot ajánlott fel az alapítvány javára.
Peczár László, az alapítvány elnöke úgy fogalmazott, laikusként a matematika nyelvén tudja a támogatás jelentőségét kifejezni. Vagyis egymillió forinttal körülbelül hat-hét kiszállás költségét lehet fedezni, így az 500 ezer forintos támogatásnak három-négy újszülött köszönheti majd az életét.
Dr. Szigeti Éva, a koraszülöttosztály adjunktusa szerint a 2002-ben létrehozott közalapítvány havi 1,2 millió forintból működik, s így a mondhatni szűkös anyagi keretből évente hetven-nyolcvan mentést végez Sopronban, Mosonmagyaróváron, Csornán, Kapuvárott, Komáromban és Győrött. A fejlesztésre óriási szükség volna, a doktornő példaként említette, hogy a kiszállásokat egy 300 ezer kilométert futott mentőautóval végzik. Azonban még az ezzel kapcsolatos aggály is másodrendű amellett, hogy a kormány valóban megszünteti-e a központi finanszírozást. Kovacsics Imre szerint ha az alapítvány évente hetven-nyolcvan gyermek életével együtt végveszélybe kerül, akkor az önkormányzatoknak kell a támogatási rendszert kidolgozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

eltörött egy eto-szurkoló állkapcsa

Kézilabda

Izgalmas mérkőzésen egy góllal maradt alul a PLER-Airport ellen a Rába… Tovább olvasom