Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Gyermekrák Alapítvány: jogszerű a szervezet tevékenysége Floridában

Az alapítvány most már megfelel a floridai törvényi erőírásoknak, amelyek szerint regisztráltatnia kell magát ahhoz, hogy az állam területén adományokat gyűjthessen.
Közleményben tudatta csütörtökön a Gyermekrák Alapítvány, hogy a szervezet által alapított és az Egyesült Államokban bejegyzett Children Cancer Foundation Inc. a törvényi előírásoknak megfelelően, jogszerűen végzi tevékenységét az Egyesült Államokban.

Az alapítvány emellett azzal vádolta a Magyar Nemzetet és a TV2-t, hogy kedden olyan anyagokat közölt, amelyek alkalmasak arra, hogy rontsák a szervezet jó hírnevét. Az MTI-vel kedden azt közölte a floridai hatóság, hogy az alapítvány még nincs bejegyezve, szerdán viszont jelezték, hogy azóta megtörtént a bejegyzés.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a Gyermekrák Alapítvány emlékeztetett: kedden a Magyar Nemzetben Floridában is téma Baloghék ténykedése címmel jelent meg cikk, valamint a TV2 Tények műsorában Floridában is nyomoznak a Gyermekrák Alapítvány amerikai testvérszervezete után címmel közöltek hírt.

Kiemelték: a Floridai Mezőgazdasági és Fogyasztói Szolgáltatási Hivatal (FDACS) szóvivője, Erin Gillespie szerint a Gyermekrák Alapítvány által alapított és az Egyesült Államokban bejegyzett Children Cancer Foundation Inc. a törvényi előírásoknak megfelelően, jogszerűen végzi tevékenységét az Egyesült Államokban.

Helyi idő szerint kedden az FDACS ugyanakkor azt közölte az MTI-vel is, hogy nincs bejegyezve Floridában a Gyermekrák Alapítvány ötéves amerikai szervezete, a Children Cancer Foundtaion Inc., de az eljárás folyamatban van.

Az MTI azt követően érdeklődött a FDACS-nál, hogy a Magyar Nemzet keddi számában közölte: vizsgálatot kezdeményeznek Floridában a Balogh István-féle Gyermekrák Alapítvány amerikai szervezete ellen. A lap szerint ennek hátterében az állhat, hogy a FDACS az elmúlt hónapokban hiába próbálta felvenni az alapítvánnyal a kapcsolatot, hogy tisztázza, pontosan milyen tevékenységet végeznek Floridában.

A Magyar Nemzet cikkében azt írta, hogy a Children Cancer Foundationt New Yorkban alapították 2009-ben, és 2011-ben Floridában is bejegyezték. Ám ez utóbbi államban ahhoz, hogy gyűjthessen adományokat, a jogszabályok szerint megfelelően kellett volna regisztráltatnia magát az FDACS-nél, és a későbbiekben többek közt rendszeresen tájékoztatnia kellett volna a hivatalt arról, mennyi adományt gyűjtött és azt mire költötte.

"Ezt a jótékonysági szervezetet nem jegyeztették be Floridában, ahogy azt a törvény megköveteli" - írta e-mailben helyi idő szerint kedden a Children Cancer Foundationről az MTI megkeresésére Erin Gillespie, a FDACS biztosának sajtótitkára. "Megpróbáltunk kapcsolatba lépni velük, de nem kaptunk választ, ezért az információt elküldtük a nyomozati egységünkhöz. A jótékonysági szervezet kapcsolatban áll a Fogyasztói Szolgáltatási Részlegünkkel és a bejegyeztetésén dolgozik" - tette hozzá.

"A Children Cancer Foundation, Inc.-et semmilyen hatóság, sem írásban sem telefonon nem kereste meg, noha a nap 24 órájában telefonon, email-en elérhető vagyok" - írta az MTI megkeresésére kedden Balogh Klaudia, a Children Cancer Foundation kommunikációs igazgatója.

Az FDACS később, helyi idő szerint szerdán már azt közölte az MTI-vel, hogy bejegyezték Floridában a Children Cancer Foundationt. Erin Gillespie rámutatott, hogy az alapítvány most már megfelel a floridai törvényi erőírásoknak, amelyek szerint regisztráltatnia kell magát ahhoz, hogy az állam területén adományokat gyűjthessen.

Honlapja szerint az alapítvány 2012 június óta több rendezvényt, egyebek között sporteseményeket, adománygyűjtést, kirándulást és karácsonyi ajándékosztást szervezett Floridában beteg gyermekek megsegítésére.


Bejegyezték Floridában a Gyermekrák Alapítvány amerikai szervezetét

Bejegyezték Floridában jótékonysági szervezetként a Gyermekrák Alapítvány ötéves amerikai szervezetét, a Children Cancer Foundationt - közölte az MTI-vel helyi idő szerint szerdán a Floridai Mezőgazdasági és Fogyasztói Szolgáltatási Hivatal (FDACS).

Erin Gillespie, a FDACS biztosának sajtótitkára a bejegyzésre vonatkozó iratokat is mellékelő e-mailjében rámutatott, hogy az alapítvány most már megfelel a floridai törvényi erőírásoknak, amelyek szerint regisztráltatnia kell magát ahhoz, hogy az állam területén adományokat gyűjthessen.

Az MTI azt követően érdeklődött a FDACS-nál, hogy a Magyar Nemzet keddi számában közölte: vizsgálatot kezdeményeznek Floridában a Balogh István-féle Gyermekrák Alapítvány amerikai szervezete ellen. A lap szerint ennek hátterében az állhat, hogy a FDACS az elmúlt hónapokban hiába próbálta felvenni a kapcsolatot az alapítvánnyal, hogy tisztázza, pontosan milyen tevékenységet végeznek Floridában.

A Magyar Nemzet cikkében azt írta, hogy a Children Cancer Foundationt New Yorkban alapították 2009-ben, és 2011-ben Floridában is bejegyezték. Ám ez utóbbi államban ahhoz, hogy adományokat gyűjthessen, a jogszabályoknak megfelelően kellett volna regisztráltatnia magát az FDACS-nél, és a későbbiekben rendszeresen tájékoztatnia kellett volna a hivatalt arról, mennyi adományt gyűjtött és azt mire költötte.

Erin Gillespie egy kedden elküldött e-mailben még arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy az alapítványt még nem jegyeztették be Floridában. "Megpróbáltunk kapcsolatba lépni velük, de nem kaptunk választ, ezért az információt elküldtük a nyomozati egységünkhöz. A jótékonysági szervezet kapcsolatban áll a Fogyasztói Szolgáltatási Részlegünkkel, és a bejegyeztetésén dolgozik" - tette hozzá.

"A Children Cancer Foundation Inc-t semmilyen hatóság, sem írásban sem telefonon nem kereste meg, noha a nap 24 órájában telefonon, email-en elérhető vagyok" - írta az MTI megkeresésére, még a bejegyzésről szóló szerdai értesítés előtt Balogh Klaudia kommunikációs igazgató. Az alapítvány "a jogszabályoknak megfelelően végzi a munkáját. Abban az esetben, ha megkeresés érkezett volna, természetesen minden kérdésükre válaszoltam volna" - fűzte hozzá.

Honlapja szerint az alapítvány 2012 június óta több rendezvényt, egyebek között sporteseményeket, adománygyűjtést, kirándulást és karácsonyi ajándékosztást szervezett Floridában beteg gyerekek megsegítésére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb két felsőoktatási intézmény vizsgálati anyagát hozta nyilvánosságra az ÁSZ

Két újabb felsőoktatási intézmény ellenőrzéséről szóló jelentést tett közzé az Állami Számvevőszék… Tovább olvasom