Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Gyertya gyújtotta fel az alagsort

Az eddigi vizsgálatok szerint valóban gyertya gyújtotta fel Sopronban, a Király Jenő utcai négyemeletes háztömb alagsorát. A gyors oltás ellenére is több százezer forintos kár keletkezett.
Mint arról tegnapi számunkban hírt adtunk, Sopronban kedden este tűz ütött ki az egyik négyemeletes tömbházban. A tűzoltók és a mentők kimenekítették a lakókat – közülük negyvenet légző álarcban –, személyi sérülés szerencsére nem történt.
– A tűzoltók egész éjjel és még reggel is helyszíni szemle keretében vizsgálták a tűz okát, illetve a károk nagyságát – tájékoztatott Németh Zita hadnagy, a tűzoltóság tűzmegelőzési főelőadója, tűzvizsgáló. – A háztömb alagsorában kialakított egyik tároló kapott lángra, mégpedig egy gyertyától, amely hungarocellt gyújtott meg. A lángok igen gyorsan tovaterjedtek: mintegy húsz négyzetméteren égett az alagsori tároló, amit bő negyedóra alatt oltott el a hivatásos állomány. A sűrű fekete füst elárasztotta a tömb valamennyi lépcsőházát. A tűzfészek közelében megolvadtak a műanyag csövek és vezetékek, s az elektromos hálózatban is kár keletkezett. A telefonvonal szintén megrongálódott. A tűzoltók gyors kiérkezése és az oltás szervezettsége ellenére a lángok pusztításai nyomán a kár több százezer forintra tehető. Lapunk információi szerint a közbiztonság veszélyeztetése miatt eljárás indult egy fiatalember ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harc a mellrák ellen

Egész napos tájékoztató és figyelemfelkeltő rendezvényt tartott a nagyközönség számára a Lánchíd… Tovább olvasom