Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Gyilkos rablóbanda ügyében nyomoz az NNI

Idősekre szakosodott, brutális rablóbandát leplezett le a rendőrség. A banda számlájára tizenkét bűncselekmény írnak, de további hasonló eseteket is vizsgál a rendőrség.
A banda tagjai főként az M3-as autópálya vonalán követtek el bűncselekményeket: áldozataikat bántalmazták, megkötözték és magukra hagyták, ketten közülük meg is haltak - ismertette Szőke Tamás őrnagy, a Nemzeti Nyomozó Iroda különleges ügyek osztályának helyettes vezetője pénteken újságírók előtt.

A rablóbanda számlájára tizenkét bűncselekmény írnak, de további hasonló eseteket is vizsgál a rendőrség. A hét gyanúsított közül egy jogerős szabadságvesztését tölti, öten előzetes letartóztatásban vannak, egy pedig házi őrizetben.

A rablók - akik egy borsodi faluból származnak, és rokoni szálak kötik őket össze - általában a késő esti, kora hajnali órákban törték rá az ajtót a lomtalanítások során kifigyelt áldozatokra Budapest sztráda melletti kerületeiben, valamint több megyében. Az első bűncselekményt 2008 szeptemberében a XVIII. kerületében követték el, és 2009 áprilisáig folytatták a rablássorozatot. Az ügyben összesen huszonegy idős sértett van. Áldozataikat indokolatlanul súlyosan bántalmazták, esetenként véresre verték őket. Két esetben emberölési kísérlettel gyanúsítják a banda tagjait, mivel annyira súlyos sérüléseket okoztak áldozataiknak. Az időseknek - akiknek a többsége egyedül élt - gyakran órákat kellett megkötözve eltölteniük; volt, akire nyolc óra elteltével találtak rá a szomszédok.

Görbeháza-Bagotán 2008. december 28-án egy tanyán élő idős férfi belehalt a banda által okozott sérülésekbe, 2009. április 12-én pedig a XVII. kerületben vertek meg úgy egy idős házaspárt, hogy a férj életét vesztette.

Volt, ahonnan csak ezer forintot vagy három kiló húst, máshonnan ékszereket vittek el, egyszer pedig négy és fél millió forintnak megfelelő értéket zsákmányoltak.

A csoport tagjait - egyebek mellett - több emberen elkövetett, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

Olvasóink írták

 • 8. szilléri 2011. január 22. 11:11
  „,,A banda időnként ,,nagy zsákmányra" tett szert, azonban megesett, hogy valakinek pár kiló hús miatt kellett meghalni, vagy egész hátralévő életében megnyomorítva eltöltenie napjait. Az őrjöngésnek csupán a tizenkettedik betörésnél szakadt vége, ahol a XVII. kerületben megtámadott idős házaspár egyik tagja életét vesztette.

  A médiatörvény azonban őket is védi, ahogy a hatályos jogszabályok is, hiszen személyiségi jogaikat sértené, ha nevük vagy származásuk kiderülne, így csupán annyit tudhatunk, hogy a banda azért állt ellen a letartóztatásnak, mert azt hitték, hogy a Magyar Gárda tört rájuk."

  <...moderálva>”
 • 7. szilléri 2011. január 22. 10:08
  „Nem értem a kérdést ! Származásra tekintet nélkül, aki bűnöző sokkal de sokkal komolyabb büntetést érdemelne mint a mai gyakorlat. A napi eltartásuk horribilis összegeket emészt fel. Ezért tartom jó ötletnek a munkatáborok létesítését, ahol minimum a tartási költségeket megtermelnék ! Élet elleni esetekben a halálbüntetés visszaállítása is jogos.
  Ennyi !”
 • 6. deszkás 2011. január 22. 09:44
  „SZILLÉRI! Miért is a kivételezés? Mármint származásra tekintettel?”
 • 5. szilléri 2011. január 22. 06:57
  „A szövegkörnyezetből ítélve cigány banda!

  Az ATV-n most löki a süketet Tamás Gáspár Miklós ,,,,, a rendőrség rasszista """ ( már mint a magyar ???????????)

  A Jobbiknak nagyon igaza van azzal a munkatábor című ötlettel !!!!”
 • 4. KolompárRómeó 2011. január 21. 17:27
  „"borsodi faluból származnak, és rokoni szálak kötik őket össze"

  Tésók, mi? Ja, nem, kultúra ez, kérem!”
 • 3. fffffff1 2011. január 21. 17:27
  „Na mivan Dodó?
  Megjött a Jobbiktol a fizetésed ??
  Ne általánosits ha kérhetem.
  És ne uszíts!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. dodó 2011. január 21. 16:07
  „A cigányság önmagára vonatkoztatott saját szabályozása szerint nem számít bűnnek, ha nem a fajtabeli ellen követnek el bármilyen szintű bűncselekményt, a közösség nem kiveti, hanem elfogadja sőt követendőnek ezeket az embereket. Az úgynevezett cigány törvények valójában a vándorló időszak termékei, amikor a vajdák a cigányságon belüli problémákat rendezték csak, s rendezik ma is.
  Amíg a cigányok nem teszik magukévá a többségi nemzet normáit, nem vetik ki magukból a bűnöző (többségi) elemeiket, nem fogadják el törvényeinket, ezzel együtt a törvényalkotók meg nem szüntetik a pozitív diszkriminációt, a visszaeső bűnözők sokkal szigorúbb büntetését nem teszik lehetővé, értelmetlen és soha nem elég segélyek helyett nem kényszerítik munkára és tanulásra őket addig a cigánybűnözés tovább él, erősödik egy hamar bekövetkező polgárháborút és többségi leszámolást eredményező véres időszakba torkollik majd.”
 • 1. Vörcsi 2011. január 21. 15:55
  „Az arány: 12:5”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áradás és apadás a Tisza középső szakaszán

Tiszafüred és Tiszabő között kismértékben árad a Tisza, Szolnoknál változatlan a vízállás, a… Tovább olvasom