Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Gyilkosság Akarattyán: féltékenység motiválhatta a bűncselekményt

Bűncselekmény áldozat lett az a három ember, akiknek holttestét szombat délután fedezték fel a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán.
15:02 - Több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség a vasárnap hajnalban elfogott K. Andrást, a férfit egy nő és egy férfi megölésével gyanúsítják, de köze lehet a balatonakarattyai házban holtan talált harmadik ember halálához is, aki ellátatlanság következtében veszthette életét; a kettős gyilkosságot féltékenység motiválhatta - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgató-helyettese vasárnap Veszprémben.

Pogány Péter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a gyanúsított a gyilkosságokat április első napjaiban követte el; K. András az emberöléseket elismerte, részletes vallomást nem tett, kihallgatása folyamatban van.

A nyomozás részleteiről szólva elmondta, hogy szombat délután az egyik sértett (egy 92 esztendős nő) fia telefonált a balatonalmádi ügyeletre, mert másfél-két hete semmit nem tudott Balatonakarattyán tartózkodó édesanyjáról, nem sikerült elérnie telefonon sem.

Egy rendőr vezeti K. Andrást Budapesten, a IX. Kerületi Rendőrkapitányságon, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy nőt és egy férfit egy balatonakarattyai családi házban 2012. április 21-én, és köz
Egy rendőr vezeti K. Andrást Budapesten, a IX. Kerületi Rendőrkapitányságon, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy nőt és egy férfit egy balatonakarattyai családi házban 2012. április 21-én, és köze lehet a házban holtan talált harmadik ember halálához is, aki ellátatlanság következtében veszthette életét.
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság járőrei a nyaraló kapuját zárva találták, a postaládában nagy mennyiségű újság, szórólap volt, illetve egy kulcscsomó. Azzal jutottak be a házba, s az étkezőben két halottat találtak: egy 70 éves férfit és egy 54 éves nőt. A szemle során, egy másik helyiségben egy 92 nő holttestére bukkantak a rendőrök.

A három halott kapcsolatáról Pogány Péter azt mondta: a férfi az idősebb nő unokaöccse, az 54 éves nőt mozgássérült, magatehetetlen nagynénje ápolására fogadta fel.

Az elsődleges adatok, benyomások alapján a rendőrök gyanúja az volt, hogy ismerős követhette el a bűncselekményt, kutatásra semmi sem utalt, a haszonszerzési cél szinte kizárható volt - közölte a bűnügyi igazgató-helyettes.

Az adatgyűjtés során a rendőrök telefonlistákat kértek be, így került látóterükbe K. András, az 56 éves férfi korábban az ápolónő korábbi élettársa volt, de az utóbbi időt fegyveres rablás miatt börtönben töltötte, ahonnan tavaly nyáron szabadult.

A rendőrség szombat este adott ki elfogatóparancsot K. András ellen, akinek feltételezett tartózkodási helye Budapest IX., vagy X. kerülete volt; a rendőrök a férfit vasárnap hajnalban a IX. kerületben, egy bérház pincéjében elfogták, ellenállást nem tanúsított - tájékoztatott Pogány Péter. Közlése szerint a 54 éves nő gépkocsiját Polgárdi belterületén találták meg.

Pogány Péter kérdésekre válaszolva nem erősítette meg, de nem is cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint a gyilkos késsel követte el a bűncselekményt, a két áldozaton több külsérelmi nyom látható, az idős asszonyon viszont ilyen nyomokat nem találtak, halálát valószínűleg ellátatlanság okozta.

6:04 - Elfogta a rendőrség a balatonakarattyai hármas gyilkosság gyanúsítottját - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap kora reggel.

Péter Katalin elmondta: a rendőrség Budapesten fogta el azt a férfit, akit a rendőrség a Balatonakarattyán elkövetett hármas gyilkossággal gyanúsít, s ellene szombaton este adott ki elfogatóparancsot. A körözésben szereplő személyautó is meglett - tette hozzá.

Balatonakarattyán szombaton találtak rá két nő és egy férfi holttestére; az ügyben a rendőrség délelőtt ígért részletes tájékoztatást.

SZOMBAT

Bűncselekmény áldozat lett az a három ember, akiknek holttestét szombat délután fedezték fel a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán.

20:48 - A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az emberöléssel kapcsolatban körözi az 56 éves K. Andrást.

A rendőrség körözést adott ki egy Nissan Primera márkájú szürke személygépkocsira, amely az egyik áldozat tulajdona, és a helyszínről eltűnt.

20:13 - A fiatalabb női áldozat 50 év körüli férfi ismerősét gyanúsítja a rendőrség a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán történt hármas gyilkosság elkövetésével - tudta meg rendőrségi forrásból szombaton kora este az MTI. A férfi ellen országos elfogatóparancsot adtak ki.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek egyelőre annyit mondott: a bűncselekménnyel kapcsolatban körözést adtak ki a HRZ-821 forgalmi rendszámú Nissan Primera márkájú személygépkocsira, és a rendőrség honlapján közzéteszik a bűncselekménnyel összefüggésbe hozott férfi fotóját is.

Úgy tudni, hogy a gyilkosság húsvét hétfőjén történt, és a bűncselekményt megelőzően a körözött férfit együtt látták a fiatalabb női áldozattal.

17:25 - Egy 91 éves asszonynak és két, 60 év körüli hozzátartozójának (egy másik nőnek és egy férfinak) a holttestét találták meg szombat délután a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán egy családi házban - értesült az MTI rendőrségi forrásból. Az áldozatokat már napokkal ezelőtt meggyilkolhatták.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja, a három emberrel feltehetően késsel végeztek. A holttesteket az áldozatok egyik családtagja találta meg, aki azonnal értesítette a rendőrséget és a mentőket. A rendőrök a ház több helyiségét feldúlva találták.

Rendőrautó és személygépkocsik állnak a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán egy családi ház előtt, amelyben három halottat találtak. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Rendőrautó és személygépkocsik állnak a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán egy családi ház előtt, amelyben három halottat találtak.
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére mindössze annyit mondott: három holttestet találtak a helyszínen, csak a halál tényét tudták megerősíteni.

Az MTI tudósítója a helyszínen szomszédoktól megtudta: az idős asszony egy baleset utáni rehabilitáció keretében lakott az Árpád utcai üdülőövezeti házban, és naponta gyógytornász járt ki hozzá és vele lakó hozzátartozóihoz.

Több szomszéd is úgy nyilatkozott az MTI-nek, feltűnt nekik, hogy a házban lakókat már két hete nem látták, sem az utcában, sem az udvaron. Egy fiatal férfi, aki naponta az utcában tart futóedzést, a rendőröknek azt mondta: a legutóbb március 28-án látott a ház előtt egy számára idegen, nem a házban lakó férfit, akiről feljegyzést is készített. Más szomszéd arról beszélt, hogy az utóbbi két hétben nem látták azt az asszonyt, aki naponta kijárt tornáztatni a balesetben megsérült idős nőt, és azt a férfit sem, aki többször feltűnt a hétvégi ház környékén.

Hármas gyilkosság Balatonakarattyán. Fotó: MTI (galéria)

A rendőrség azt sem tartja kizártnak, hogy az ügyben csak vasárnap tudnak bővebb felvilágosítást adni.

16:38 - Egy idősebb és egy fiatalabb nő, valamint egy fiatal férfi holttestét találták meg szombat délután a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán egy üdülőövezeti családi házban - értesült az MTI rendőrségi forrásból.

Az MTI tudósítója a helyszínen szomszédoktól megtudta: egy idős nő és egy fiatal pár lakott az Árpád utcai házban. A szomszédoknak az tűnt fel, hogy a lakókat már két hete nem látták, pedig korábban minden nap járt hozzájuk egy asszony, aki az idős családtagot tornáztatta, valamint egy férfi.

Bényi Mónika, az ORFK szóvivője az MTI-nek megerősítette a haláleset tényét, de annak körülményeiről egyelőre nem tudott felvilágosítást adni. A szóvivő azt mondta: a helyszíni szemlét megkezdték a rendőrök.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel annyit közölt, az idegenkezűség nem zárható ki, de a helyszíni szemle még órákig is eltarthat, a halál pontos okáról addig nem nyilatkozhatnak.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy az utcát a rendőrök lezárták.

Korábban írtuk:

Három holttestet találtak szombat délután a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán, egy családi házban - erősítette meg az MTI értesülését az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője.

Az MTI információi szerint a Veszprém megyei településen, az Árpád úton lévő családi házban holtan talált embereket megölték.

Bényi Mónika, az ORFK szóvivője az MTI-nek megerősítette a haláleset tényét, de annak körülményeiről egyelőre nem tudott felvilágosítást adni. A szóvivő azt mondta: a helyszíni szemlét megkezdték a rendőrök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két órás várakozás a beregsurányi határállomáson

Két órás várakozás alakult ki a személyforgalomban a Beregsurány és Asztély közötti magyar-ukrán határállomáson vasárnap délutánra. Tovább olvasom