Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Gyógyító Dévény-módszer

A győri Lukács Georgina történetét (Minden mozdulat győzelem, Kisalföld, 2006. március 21.) nemrég ismerhették meg olvasóink. A beteg kislány fejlődését a Dévény-módszernek köszönheti, melynek részleteiről sokan érdeklődtek szerkesztőségünkben.
A „Dévény Speciális manuális technika – Gimnasztika Módszert” (röviden DSGM) Dévény Anna gyógytornász, művészitorna-szakedző dolgozta ki, s ma már az egészségügyi szakma is elismeri és igényli. Oktatása az Orvostovábbképző Egyetemen posztgraduális szakképzés formájában történik gyógytornászok részére. Dévény Anna önálló rendszernek tekinti az inakat az izmokon belül. Köztudott, hogy az inak nemcsak az izmok eredés-tapadására szolgálnak, hanem bennük helyezkednek el az agyba felfutó idegpályák végkészülékei is. A szakember jött rá technikájával kezelve, hogy az agy direkt ingerelhető. Méghozzá természetes úton, az emberi kéz egyedülálló érzékenységével, bonyolult gépek, költséges módszerek, mellékhatást kifejtő gyógyszerek nélkül. A szülési agysérülések gyógyításának ez a közvetlen idegrendszeri ingerlés az egyik „kulcsa”. A gyógyulás feltétele a korai kezelés. Az agynak 5–6 hónapos korig van olyan tartalék állománya, amely féléves kor után élettanilag leépül, ha nem veszik igénybe. A korai kezelés ezt a tartalék állományt indítja be. A Dévény-kezelés 5–6 hónapos kor után is eredményt hozhat, de az idő múlásával arányosan csökken a gyógyulási esély. Azokban az esetekben – ez a szülési sérüléseknek körülbelül a 20–25 százaléka –, ahol az agy állománya jórészt elpusztult, sajnos még korai kezeléssel sem lehet gyógyításról szó, csak az állapot viszonylagos javításáról.
Győrött – mint azt a kis Gina példája is mutatja – hatékonyan művelik a Dévény-módszert, amiről az érdeklődők bővebb információkat kérhetnek a megyei kórház (tel.: 418-244) koraszü-

löttosztályán. Az interneten pedig külön honlap (www.deveny.hu) is működik e speciális technikáról, ahol az érintett kisgyermekek szülei folyamatosan értesülhetnek a legfrissebb hírekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz százalékkal nőttek a nettó bérek

Tovább csökkent a megyei élelmiszeripar teljesítménye, folytatódott az ipar létszámvesztése. A… Tovább olvasom