Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Gyöngyös mobiltok

Finom és elegáns, mégis fiatalos ez a szép mobiltelefon-tartó, nem utolsósorban pedig megvédi a készüléket a "megrázkódtatásoktól". 
Hozzávalók:

egyenként 20x30 cm-es rózsaszínű vadselyem, piros bélés, fehér voilé (vékony pamutszövet), valamint rávasalható melegítő közbélés, 1 db gyöngyházgomb, 15-20 db rózsaszín és ezüstszínű apró, felvarrható gyöngy, gyöngyökkel hímzett rózsaszínű organzaszalag, kartonpapír, másolópapír

Kivitelezés:

Rajzoljuk fel a telefon méretének és formájának megfelelő mintát a kartonra. Körben 1 cm-es ráhagyással szabjuk ki az anyagokból a tok hátát és elejét (utóbbi egy zsebforma eleje). Ráhagyás nélkül szabjuk ki a melegítő közbélésből a tok elejét és hátát, majd az anyag fonákjáról vasaljuk a bélésből szabott megfelelő rész közepére. A vékony pamutanyagból szabott részeket az anyag színéről varrjuk a bélésből szabott részekre. Színt színére fordítva, külön-külön varrjuk össze a selyemből és a bélésből szabott két-két részt, a varrásban hagyjunk nyílást a kifordításhoz. Fordítsuk ki a részeket.

A varrásráhagyást egymással szemben behajtva, kézzel varrjuk össze a nyílást. Fektessük egymásra és keskenyen varrjuk össze a tok elejét és hátát (ekkor a háta bélése és az eleje selyemből szabott oldala fekszik egymáson). Fordítsuk ki a tokot és igazítsuk ki a sarkait. A gyöngyözött szalagot kézzel varrjuk a tok széle köré. Hosszában hajtsuk félbe egy kis darab szalagot, és kézzel varrjuk össze a széleit. Fogantyúként varrjuk a tokra a szalagot. Varrjuk fel a gombot a tok elejére. Gumifonalra fűzzünk fel színes gyöngyöket, és a gomboláshoz kör alakúra formálva varrjuk a tok fedelére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táltoskeresők

Változatlanul nagy népszerűségnek örvend az „Olvasni jó!” kampány, amely a negyedik… Tovább olvasom