Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Gyöngyösi András: Benső mosoly

Gyöngyösi András, a Szeged Beton vízilabdacsapatának vezetőedzője, egykori válogatott játékos Müller Péter Benső mosoly című könyvéről beszél.
„Olyan könyvet szeretnék írni, amely élni segít. A valódi segítség pedig nem az, ha úti lámpást adok a kezedbe, hanem ha megmutatom, miként gyújtsd meg a lángot a saját szívedben – ezzel a mondattal indítja el Müller Péter kétkötetes művét. Ma már tudom: szándéka sikerült.

Az első kötet az önismeretről szól. Hogyan találjuk meg isteni énünket? Miként győzzük le félelmeinket? Mit tehetünk annak érdekében, hogy helyesen neveljük önmagunkat és gyermekeinket? Hogyan találjuk meg nyugalmunkat, derűnket? Megidézi ősi mesterek – Jézus, Buddha, Lao-ce – szellemét. A halált közelről átélt és az élethez visszataláló ember érzékenységével és életbölcsességével tanít önismeretre.

A kötet második része a gyakorlat, vagyis a megvalósítás. A szerző bemutatja azt a két meditációs utat, amelyen jár. Az első az önmegismerés, a második a szeretet útja. E két út egymástól elválaszthatatlan. Nagy hangsúlyt fektet a meditáció technikájának megismertetésére. A tanulás folyamata a felkészüléstől a test megismerésén, a légzési technikák elsajátításán és különböző meditációs gyakorlatok alkalmazásán keresztül vezet abba a teljesen ellazult állapotba, amikor test és lélek abszolút nyugalmat és biztonságot érez.
Ha minden ember elolvasná a könyvet, biztosan jobb lenne a világ."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

pontversenyek

versenyzők: 1. Alonso (spanyol, Renault) 59 pont, 2. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 37, 3. M.… Tovább olvasom