Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza -2°C | 8°C Még több cikk.

Gyöngyösi Márton kitart az izraeli lapban ismertetett álláspontja mellett

Továbbra is vállalja a The Jewish Cronicle folyóiratnak tett kijelentéseit Gyöngyösi Márton, amelyeket szerinte a The Jerusalem Post manipulálva idézett.
Gyöngyösi Márton továbbra is vállalja a The Jewish Cronicle folyóiratnak tett kijelentéseit, amelyeket szerinte a The Jerusalem Post manipulálva idézett és amelyeket vasárnap közleményben ítélt el a magyar Külügyminisztérium (KüM) és a KDNP is - jelentette ki a jobbikos országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.

Gyöngyösi Mártont, a Jobbik külpolitikai szóvivőjét, az Országgyűlés külügyi bizottságának jobbikos alelnökét a The Jerusalem Post úgy idézte, mint aki a The Jewish Chronicle című folyóiratnak nyilatkozott, megkérdőjelezve a holokauszt magyar áldozatairól szóló ismert számokat, egy náci rendszerhez hasonlítva Izraelt és pártja támogatásáról biztosítva Iránt. Az ellenzéki politikus hétfőn hangsúlyozta: továbbra is tartja azt az álláspontját, hogy Magyarországon és világszerte is él és virágzik az "izraeli etnobiznisz", amely a holokauszt áldozatait használja fel; a holokauszt magyar áldozatainak számáról vita van; hogy Izrael "agresszor, gyarmattartó állam, amely faji megkülönböztetést folytat és agitál jelenleg is Irán ellen" a harmadik világháború kitörését is kockáztatva; illetve hogy Irán egy békés ország.

Gyöngyösi Márton szerint a The Jerusalem Postban megjelent cikkben manipulálták a The Jewish Chronicle-nek adott nyilatkozatának mondatait.
Az ellenzéki politikus a KDNP-nek az ügyben kiadott közleményét "önmagában nem tartja kommentárra érdemesnek", azt ugyanakkor felháborítónak tartja, hogy a Külügyminisztérium közintézmény létére sajtócikkek alapján nyilvánított véleményt és határolódott el. Szerinte a tárca "szakmai amatörizmusát" mutatja, hogy sem a Jobbikot, sem pedig őt magát nem keresték meg, mielőtt reagáltak volna - tette hozzá Gyöngyösi Márton.

A KÜM a közleményében azt írta, határozottan elítélik a Jobbik parlamenti képviselőinek a holokauszt, az izraeli belpolitikai helyzet, valamint a közel- és közép-keleti politikai viszonyokkal kapcsolatos álláspontját.

A KDNP közleménye szerint Gyöngyösi Márton megállapításai nélkülöznek minden olyan erényt, amely a higgadt hangvételű párbeszéd kellékei lennének. Mint írták, "Magyarországnak tudatnia kell a világgal, hogy nálunk, Európa szívében minden nemzeti, etnikai, vallási felekezet tagja szabadon, megbecsülten és félelem nélkül élhet".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihűlés miatt halt meg egy egervölgyi férfi Vasban

Kihűlés miatt szállítottak kórházba vasárnap este egy fiatalembert a Vas megyei Egervölgy községből,… Tovább olvasom