Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Gyöngyöspata - Falugyűlés a közbiztonságról

Az elszaporodott lopásokra, betörésekre, a "cigányság agresszivitására" panaszkodtak a gyöngyöspataiak a községben szerdán megrendezett falugyűlésen.
A fórumon felszólaló 10-12 falubeli úgy nyilatkozott, hogy sokat javult a közbiztonság a településen, amióta a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület járőrszolgálatot teljesít. A járdákon lehet közlekedni, és nem érik az időseket "folyamatos inzultusok a cigányság részéről" - mondták a hozzászólók.

A helyi művelődési ház zsúfolásig megtelt színháztermében megrendezett fórumon a Jobbik helyi vezetője, Juhász Oszkár bejelentette: a község 2800 lakosa közül már 1005-en írták alá azt ívet, amelyben kérték, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület továbbra is lásson el járőrszolgálatot a településen.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március eleje óta járőröznek 2800 lakosú Heves megyei Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője kijelentette, azt üzenik valamennyi cigány embernek, hogy a Jobbiktól nem kell félni. Egyben felszólította a becsületes cigány embereket, hogy "álljanak közéjük és rekesszék ki maguk közül a bűnözőket".

A korábbi és a jelenlegi kormánypártokat egyaránt felelősnek nevezte a "cigány-magyar együttéléssel" kapcsolatban kialakult, szerinte már-már tarthatatlan helyzetért. A Fidesz-KDNP-t struccpolitikával vádolta.

Juhász Oszkár az MTI-nek a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület gyöngyöspatai jelenlétéről korábban azt mondta: azért járőröznek, mert sok bejelentést kaptak vagyon elleni bűncselekményekről, garázdaságról, zaklatásról és a bűncselekményekkel helyi cigányokat vádolják.

A Jobbik március 6-án - a rendőrség becslése szerint - mintegy ezer ember részvételével demonstrációt tartott a településen. Vona Gábor a párt elnöke ez alkalomból úgy fogalmazott, hogy "magyarpárti tüntetés" volt a községben.

Olvasóink írták

  • 2. Falcao 2011. március 17. 12:15
    „Meg kirekesztőek is.Nem lesz ez így jó!
    El kell fogadni a színes kultúrát.”
  • 1. dodó 2011. március 17. 11:47
    „Lehet, hogy rasszisták ezek a patai állampolgárok?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik elhatárolódik az ukrán Szvoboda párttól

A Jobbik elhatárolódik a Szvoboda ukrán párttól, és a jövőben semmilyen szintű kapcsolatfelvételre,… Tovább olvasom