Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Gyöngyöspata: tettlegességig fajult az egyeztetés

A Jobbik gyöngyöspatai polgármester-aspiránsa szerint vasárnap késő este megtámadta őt Eszes Tamás, aki a Véderő parancsnokaként kíván indulni a faluvezetői posztért a július 17-i időközi polgármester választáson. Utóbbit a rendőrség hétfőn hajnalban előállította.
Juhász Oszkár hétfőn elmondta, hogy egyeztetési céllal találkozott Eszes Tamással, aki a veszekedéssé fajult megbeszélésen őt fojtogatni kezdte, ököllel az arcába vágott, majd hasba rúgta. Az incidenst követően kórházi látleletet készíttetett, és feljelentést tett a rendőrségen.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, a résztvevők nevének említése nélkül arról tájékoztatott, hogy a feljelentést követően a hajnali órákban garázdaság bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt próbáltak előállítani egy gyöngyöspatai háznál egy 47 éves szolnoki férfit (Eszes Tamást). A gyanúsított azonban a rendőri felszólításnak nem tett eleget, a bilincselés során ellenszegült, megkísérelte kivonni magát az intézkedés alól.

A lakóház udvarán tartózkodó többfős baráti társaságból egy 23 éves gyöngyöspatai lakos szintén próbálta akadályozni a jogszerű rendőri intézkedést, és a vele szemben kényszerintézkedést alkalmazó rendőrt bántalmazta, aki ennek következtében könnyű hámsérülést szenvedett. Mindkét férfit előállították a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra, és eljárást indítottak ellenük - közölte a referens.

Juhász Oszkár elmondása szerint Eszes Tamás kezdeményezte az esti találkozót egyeztetés céljából. Erre sor is került a község határában működő benzinkútnál. A beszélgetés alkalmával Eszes - Juhász szerint részegen - kiabálni kezdett vele, majd sor került a tettlegességre. Miközben ő hátrált, Eszest a jelenlévők megpróbálták lefogni - ismertette a történteket a Jobbik polgármester-jelöltje.

Eszes Tamás hétfőn délelőtt nem volt elérhető. Helyette Janicsek János, a Véderő "megbízott parancsnoka" vette fel a telefonját, és azt közölte az MTI-vel, hogy az országos parancsnok jelenleg a gyöngyösi rendőrkapitányság fogdájában ül. A történtekről nyilatkozni nem tud, mert nem volt jelen az esetnél - mondta Janicsek.

Gyöngyöspatán hónapok óta feszült a helyzet a lakosság roma és nem roma része között. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől két héten át járőröztek a közel 2900 lakosú Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.

Olvasóink írták

 • 19. bánki 2011. június 14. 19:52
  „,,Nem ritkulunk, csak tisztulunk"!

  Eszetlen Tamás ? Komoly !
  1.0. ,,Esze (s) Tamás (Tarpa, 1666 körül - Nyitrai tábor, 1708. május 27.) a Rákóczi-szabadságharcot előkészítő tiszaháti felkelés vezéralakja, kuruc brigadéros."
  2.0. Eszes Tamás PTF felügyelő volt régebben, rendes ember !
  3.0.Eszes Tamás Keszthelyen született 1976. június 18-án. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karon tanult Budapesten. Jelenleg Balatonalmádin él.

  Eszes Tamás Véderő hasonló mint Horváth Aladár. Békés Horthysta idők amikor Kádár János, Szálasi és Rákosi élvezte a BV. vendégszeretetét !”
 • 18. GondaIstván 2011. június 14. 13:40
  „Eszes Tamás és Varga Dávid tárgyalása szerdán 8:30-kor lesz a gyöngyösi bíróságon.”
 • 17. Mike3 2011. június 14. 13:08
  „HATALMAS! :DDD”
 • 16. papsajt 2011. június 14. 12:54
  „ez is politika,de sokan nem is gondolnak a háttérre.

  A Jobbik csak akkor lehet jobbközép párt, ha lesz náluk szélsőségesebb jobbos csapat.

  Teljesen ésszerű balansz eltolódás.

  így lehet esélyük 2014ben!”
 • 15. deszkás 2011. június 14. 12:06
  „Csodálkozzak? A Tv székháznál is lehetett.”
 • 14. maros50 2011. június 14. 06:27
  „Hát kacifántos szélsőségesek vagytok.A bakkancsosok összeverekednek alpári modón és a romákon veritek el a port.
  Szánalmassak vagytok!”
 • 13. queenmargareth 2011. június 13. 20:36
  „12-13, hallgatnak ezekről és védenem kellene a romákat?soha!”
 • 12. abdul66 2011. június 13. 19:58
  „Fenyegetőző cigány lakásfoglalók Szabolcsban
  2011. június 09. 15:36
  Hunhír.info

  A nehezen helyreállított közbiztonságot félti Érpatak polgármestere. Orosz Mihály Zoltán a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában vérlázítónak nevezte az önkényes lakásfoglalók okozta helyzetet.

  Jellemzően olyan ingatlanokba költöznek be teljes családok, amelyekből a tulajdonos kihal. Mire az örökös nevére kerül a ház, azzal szembesül, hogy valakik már beköltöztek és nem hajlandók birtokba adni a házat - magyarázta a polgármester, hozzátéve: a jogos örökösök sajnálatos módon lemondanak a házról, mert nem akarnak konfrontálódni. A beköltöző családok fenyegetik őket, az ingatlant pedig lelakják - közölte.

  ,,Nem lehetett velük bírni" - mondta műsorunknak egy férfi. ,,Hiába mentem volna, veszekedés, tettlegesség lett volna belőle" - panaszolta.

  Orosz Mihály Zoltán elmondta: az ilyen esetekben jelképes összegért megvásárolja a házat a tulajdonostól, de előfordult már ajándékozás is. A polgármester hangsúlyozta: ő igényt jogos tulajdonára, ezért a rendőrséghez fordul. Legutóbb őrizetbe is vették az egyik ház önkényes használóit, akiket a bíróság tíz, illetve nyolc nap elzárásra ítélt. Azóta már jelentkeztek, hogy kivinnék holmijaikat a házból - mondta a polgármester, hozzáfűzve: az érpataki mintára több környező településen is elkezdődtek már az ingatlan-visszavételek.”
 • 11. abdul66 2011. június 13. 19:51
  „Ismét egy vérlázító tett: Cigány ,,iskolások" verték agyon a kisfiút
  2011. június 07. 12:09
  Hunhír.info

  Megtámadta, s eszméletlenre verte az egyik csornai általános iskola 14 éves diákját két "iskolatársa" az intézmény előtt. A súlyosan megsérült fiút kórházba szállították - tudatta a HavariaPress.

  Megtámadta, s eszméletlenre verte az egyik csornai általános iskola 14 éves diákját két iskolatársa az intézmény előtt. A súlyosan megsérült fiút kórházba szállították, a bántalmazókat elfogták a rendőrök - tudatta a HavariaPress.

  Az eset hétfőn délután történt a Győr-Moson-Sopron megyei város Széchenyi István Általános Iskolájánál, az intézmény kapujában. A 14 éves fiút két diáktársa - egy 16 és egy 14 éves cigány - várta a főbejáratnál, majd szó nélkül ütni kezdték. A veréstől földre esett gyermeket a túlkoros cigány bűnöző tovább bántalmazta: többször belerúgott.

  A megvert fiú elvesztette eszméletét, a mentők kórházba szállították. Az orvosi vélemény szerint sérülései súlyosak. A két brutális cigánybűnöző meglógott az esemény helyszínéről.

  Visszavezetjük őket a munka világába, tanítjuk és segítjük, ugye, Balog páter? Teljes szegráció, a pozitív diszkrimináció azonnali megszüntetése, cigánybűnöző esetén azonnali kétszeres büntetés, vagy belepusztul az ország.”
 • 10. medvejanos 2011. június 13. 19:22
  „2. Lutetia 2011.06.13. 14:15

  Véderő?? Inkább garázdák gyülekezete! Érdekes, nem cigányok balhéztak össze Gyöngyöspatán...

  A lakosság dolgozó!!!!!!! fele miért nem így látja?
  ---------------
  És most hallhatnánk a valós és pontos igaz történetet is a médiától? :)”
 • 9. succmorgo 2011. június 13. 19:15
  „Szittya a szittyát? Milyen népnemzeti összefogás ez?”
 • 8. Ajozsi 2011. június 13. 17:47
  „Szerintem is korrekt egy "késő esti egyeztetés a benzinkútnál "!”
 • 7. történész 2011. június 13. 17:11
  „Majd szól Orbán,hogy engedjék őket e, hiszen már meg is osztotta őket..l. Ez sajnos most a módi,ha nem ez lenne már elvették volna a kedvüket...ne nézzenek már hülyének,hajnali kettőkor az udvarba baráti társaság....Szabadságharcosok táboroztak ottan szépen”
 • 6. gumikacsa111 2011. június 13. 17:08
  „Tisztelt naccságos bíróság! Az úgyvót, hogy a sértettúr lefejelte a térgyemet,( ami egyébként azóta fáj ) osztán beléje fórdút a bicskába amit ű hozott magáva szalonnázni kérem alássan.”
 • 5. gumikacsa111 2011. június 13. 17:03
  „R. (raffaelt) Sz. ( sztojkát) K. ( kolompárt )stb...-t mééé nem lehet nevén nevezniiiii????”
 • 4. dodó 2011. június 13. 16:45
  „Megvették Eszest is mint Pőszét.”
 • 3. Domonics 2011. június 13. 14:51
  „Azt gondolom, hogy a Véderő csak provokál.Mindent és mindenkit. Na és ez vajon kinek az érdeke???”
 • 2. Lutetia 2011. június 13. 14:15
  „Véderő?? Inkább garázdák gyülekezete! Érdekes, nem cigányok balhéztak össze Gyöngyöspatán...”
 • 1. vimvirepellere 2011. június 13. 13:33
  „Eszetlen Tamás”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rádió- és Televíziótörténeti Múzeum nyílik Budapesten

Az elmúlt évtizedek közmédia-történetét felidéző, számos technikatörténeti érdekességet összeggyűjtő… Tovább olvasom