Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Gyönyörű helyek Thaiföldön

Ton Sai Bay

Ide kötnek ki a hajók Phuketről és Krabiból. Sok bungalló és bár néz erre az öbölre. Fürdőzésre kevésbé alakalmas, mivel sok hajó horgonyoz itt, de még mindig jobb, mint a Balcsi J Érdemes elsétálni napközben a sekély, korallokkal teli vízben az öböl nyugati végébe. Egyébként ez az öböl nyugodtabb széle, mivel itt a hajók a nagyon sekély víz miatt nem kötnek ki.

Loh Dalam Bay

Az öböl keleti részében találhatók a bungallók és itt van a nagyobb élet. Lehetőség van, hogy ejtöernyővel felhuzassuk magunkat és így csodáljuk meg a tájat. Sok Long Tail és Speedboat található itt is. Az apály-dagály hatására naponta kétszer kiszárad az öböl sekélyebb nyugati fele. Itt található kedvenc éttermünk, a Sun Smile House és a helyiek viskói is. Apálykor kerülnek elő a rákgyüjtögetők, és ilyenkor szárazon maradnak a hajók. Érdekes látvány.

Long Beach (Hat Yao)

A Ton Sai Bay keleti végének a folytatása. Gyalogosan úgy fél óra alatt lehet megközelíteni, de sosem lesz gond hajót fogni és azzal idejönni. Ez jóval csendesebb part, de mégsincs messze az "élettől". Több fajta bungalló is megtalálható itt, van búvárközpont és több étterem is. Lehet bérelni wakeboard-ot is. Feltétlenül érdemes sznorizni (búvármaszkkal, pipával és uszonnyal búvárkodni), mert a közelben lévő sziklaegyüttes (Hin Phae) telis tele van élettel (korallok, halrajok, kagylók). Talán itt találkoztunk a parthoz közel a legbujább vízalatti élettel. Ráadásul az öböl keleti végénél, elhagyva a sziklákat könnyen találkozhatunk fekete úszójú cápával (Black Tip Shark) is. Csak annyit mondok, hogy felejthetetlen élmény.

Monkey Beach (Ao Yong Ga Sem)

Na, ki találja ki, hogy miért ez a neve ennek a partnak? Hát persze, hogy az itt vadon élő majom kolónia miatt. Nagyon mókás állatkák ezek, de vigyázi kell velük, mert nagyon szemtelenek. Hallottuk, hogy simán kipakolják a táskádat, amíg fürdőzöl. Néha még a Loh Dalam Bay-ig is elkalandoznak (a helyiek nem túl nagy örömére). A víz szintén nagyon tiszta és a korallok már nagyon sekély vízben is jelen vannak. Sőt, apály idején nem lehet tőlük mezitláb bemenni a vízbe. A parti homok pedig az igazi mesébe illő, hófehér. Mintha csak liszben járkálna az ember!

Rantee Bech (Ao Lan Tee)

A Viewponton keresztül közelíthető meg gyalogosan. Kis bambuszbungallók találhatók itt igen kedvező áron. Főszezonban a zuhanyzós bungallók 400 Baht, a zuhany nélküliek (közös zuhany, WC a többiekkel) 150-200 Baht-os áron voltak. A parton van étterem a szokásos olcsó árakkal. Aki nem kiedveli az elhagyatott, nyugis partokat, az könnyen megbánhatja a kissé fárasztó idevezető utat.

Loh Bagao bay (Ao Loh Ba Kao)

Az öbölben a PhiPhi Island Village nevű luxus bungallóegyüttes található étteremmel, medencével, bárral és búvárközponttal. Az árak elég húzósak (6.000 Baht egy bungalló), de a Shop-ban meglepően olcsón lehetett ajándéktárgyakat vásárolni.

Lanah Bay (Ao Loh Lana)

Kedves kis öböl, a teljes nyugalomra vágyóknak. A pálmaligetben található bungallók 700 Baht-os ára nagyon kedvezőnek tünt. Az étkezés itt is olcsó.

Nui Bay

Kis öböl, a parton nem voltunk kint, de épületet sem láttunk. Viszont sznorizásra kitünően alkalmas, mivel rengeteg nagytestű hal úszkál erre. Ezt elég sokan tudhatták, mert az öböl tele volt hajókkal.

Viewpoint

PhiPhi Don "kilátója". Kihagyhatatlan élmény! 350 lépcső és 30 perc erőltetett menet után értünk fel a hegy tetejére, ahonnan lélegzetelállító látvány fogadott minket. Érdemes egyszer innen megnézni a naplementét, mert akkor talán még szebb a sziget.

Viking Cave

A barlang falain található, hajókat ábrázoló festményekről kapta a Viking nevet. 20 Baht a belépő. Érdekes, de (az Aggteleki-barlanghoz szokott magyar túristának) nem túl szép cseppkövek, valamint fecskefészkek találhatók itt, az utóbbiból levest főznek a thai éttermekben. Egy helyi figura be is mutatja hogy mászik fel a bambuszrudakon a fészkekért.

Pileh Bay

Gyönyörű lagúna, nagyon sekély vízzel. Mi csak a hajóból láttuk, de nem álltunk itt meg.

Loh Samah Bay

Szintén a sznorkelezők kedvenc helye, mivel itt is sok a halacska.

Maya Bay

A PART. Gondolom mindenki tudja, hogy itt forgatták a filmet, talán ezért is a legfelkapottab (és legzsúfoltabb) öböl. Viszont tény, hogy az egyik (ha nem A) legszebb is. Érdemes itt elidőzni, mert el lehet sétálni az öböl északi végébe és a sziget belsejébe is egészen a Pileh Bay-ig. Jó fotót a homokdűnéről lehet készíteni. Van itt étel, ital, gyümölcs, jégkrém. Sznorizni viszont csak az öböl bejáratánál érdemes.

Bida Islands

Két kis sziget PhiPhi Ley-től délre. A két sziget körül jó merülőhelyek vannak.

Bamboo Island

Fantasztikusan szép sziget PhiPhi Don-tól északkeletre. Mindenképen megér egy látogatást a hófehér "lisztes" homok, ami talán itt a legtisztább és legvakítóbban fehér. Mivel több, mint fél órányira van PhiPhi-től, így nem hemzsegnek a túristák. A szigeten található egy kis falu is, ahol ételt, italt árusítanak a túristáknak

Kapcsolódó cikkek:

Bangkok, az angyalok városa (2002-10-10) >>
Hasznos tudnivalók Thaiföldön (2002-10-10) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gördülő gésák

Művészien játszanak az ízlés húrjain, akárcsak hangszerükön a japán férfiak professzionális… Tovább olvasom