Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Győr kitüntetett polgárai

Folytatás az 1. oldalról.

A képviselő-testület három Pro Urbe Győr díjat ítélt oda: Gasztonyi Lászlónak, a Vill-Korr Hungária Villamosipari Kft. ügyvezető igazgatójának, Imre Istvánnak, az Integrál-Hexa Magasépítőipari és Fővállalkozói Rt. elnök-vezérigazgatójának, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatási Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézetének. Utóbbit az intézmény vezetője, dr. Rechnitzer János professzor vette át.
„ Ötven évvel ezelőtt, amikor kisdiákként felvételiztem a Jedlikbe, nem gondoltam volna, hogy az iskola igazgatójaként ilyen óriási elismerésben részesülök” – fogalmazott kérdésünkre Nagy Péter. A pedagógus szakember a tanév végén nyugdíjba vonul, de nem pihenni fog: egy éve elvállalta a Győr-Moson- Sopron Megyei Pannon Nyugdíjas Szövetség elnöki szolgálatát. Ez nem kis feladat, lévén, hogy a szervezethez 131 klub tartozik mintegy hét és fél ezer taggal – Nagy Péter a héten látogatott el a 95. helyre.
Gasztonyi László azt mondta: a cég megalakulása óta, tizenöt éve folyamatosan visszaforgat eredményéből a város – elsősorban közérdekű létesítmények – javára. „Azt gondolom, hogy a közgyűlés ezt ismerte el. A díj mutatja számunkra azt is, hogy jó úton járunk, és érdemes a közügyeket felkarolni” – tette hozzá.
Imre István lapunknak arról beszélt, hogy a kitüntetés odaítélésekor a közgyűlés a Győr érdekében folytatott több évtizedes munkát elemezte. „Nem arról van szó, hogy üzletemberek, hanem olyan polgárok kapják meg a díjat, akik sokat tesznek a közért” – hangsúlyozta.
„ Győr attól lesz sikeres, hogy azon tényezők kiváló kombiná-

ciója van jelen, ami a XXI. századi magyar modernizáció elemeként felsorolható. Dinamikus a gazdaság, erős az innovációs készség, kiváló emberek, nagyon jó szakemberek élnek itt, kedvező a földrajzi fekvés, fejlődő az egyetem, óriási a tradíciónk a termelésben és a kultúrában” – jelentette ki kérdésünkre dr. Rechni-

tzer János. A professzor megjegyezte: a tudományos intézet ehhez annyit tud hozzátenni, hogy bemutatja a trendeket, elemez, kérdéseket tesz fel, polemizál, és elvégzi a fejlesztési koncepciók egyfajta társadalmi-gazdasági kontrollját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb madárinfluenza elleni védőkörzetek Bács-Kiskunban

A Bács-Kiskun Megyei Védelmi Bizottság tájékoztatása szerint a Hercegszántó és Dunaföldvár… Tovább olvasom