Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Győrbe jön a Volkswagen

Tizenkét évvel az Audi győri letelepedése után újabb német autógyártó világcég - a Volkswagen jön Győrbe.
A Kisalföld vasárnap délután egy repülőtéren érte utol Wolfgang Freundot, a Volkswagen százszázalékos tulajdonában levő Auto Vision cég telephelyekért felelős ügyvezető igazgatóját, aki hírünket megerősítette, s kijelentette: Győrbe tart a Volkswagen.

Wolfgang Freund elmondta, ötmillió eurós befektetéssel futóműgyárat hoznak létre a Kisalföld székhelyén. A cégalapításra, vagyis a magyar leányvállalat bejegyzésére heteken belül, novemberben kerül sor. A Volkswagen tervei szerint 2006 elejétől már termelnének győri gyárában. Kérdésünkre, hogy ez melyik hónapot jelenti, Wolfgang Freund azt felelte, január, de legkésőbb február.

A futóműgyár kezdetben ötven körüli munkatársi létszámmal indul, az ügyvezető igazgató azonban kérdésünkre válaszolva nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a későbbiekben nemcsak a munkatársi létszám, hanem a Volkswagen befektetései is növekedhetnek.

Erre azonban még korainak tartotta a reagálást, hiszen jelenleg a cégalapítás és a termelés beindítása jelenti az első számú teendőt.
A VW magyar, s ezen belül győri leányvállalata gyárának beindításához területet bérel Győrben, s az Audi Hungaria Motor Kft.-nek szállít futóműveket. A győri Audi tavasszal kezdi meg a TT-sportautók új generációjának gyártását, s ezekhez keresett futómű-beszállítót. A Volkswagen-leányvállalat is pályázott a feladatra, s miután elnyerte azt, a vállalkozásnál úgy gondolkodtak, a logisztika leegyszerűsödik, a költséghatékonyság pedig javítható azzal, ha a futóműveket ott gyártják, ahol beépítik.

A Volkswagen letelepedésével a világ egyik legnagyobb és Európa legnagyobb autóipari konszernje kezdi meg működését Győrben.


Kapcsolódó anyagok >>

13 milliónál tart a VW Passat (2004-06-21) >>
Bemutatkozott a VW Polo Van (2004-11-13) >>
Bemutatkozott a Volkswagen Multivan (2003-03-17) >>
Majdnem egymillió kocsit visszahív a Volkswagen (2003-02-10) >>
Startol az új VW Jetta exportja (2005-09-05) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfelejtett atyáink közt

Tóth Tamás temetőkutató mintegy tíz éve gyűjti hobbiból az egykori magyar hírességek… Tovább olvasom